Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin özelleştirilmesinin ardından ihaleyi alan AkCez firması Düzce'de borcu olan abonelerin elektriklerini kesmeye başladı. AkCez'in ilk adresi Düzce Spor tesisleri oldu. Futbolcuların kaldığı tesislerin elektriğini kesen yetkililer , borcun ödenmesini istedi. Yarın oynanacak olan İnegöl maçı öncesinde elektrikleri kesilen futbolcular, zor durumda kalırken, yöneticilerin ise yaşanan olaya duyarsız kaldıkları gözlendi. Olaydan hemen sonra ziyaret amaçlı Tesislere gelen İşadamı Sadık Dik'de elektriklerin kesildiğini tesislerde öğrendi. İl Müdürü Zeki Gürel ile telefon görüşmesi yapan İşadamı Sadık Dik elektriklerin açılması için görüşmelerde bulunurken borcun da 10 bin TL olduğunu öğrendi. Takıma sahip çıkılmasını isteyen Dik, bu borcun acilen ödenmesi gerektiğini belirterek, Elektrik olmadığı için kaloriferler de yanmıyor. Futbolcular hem elektriksiz hem de soğukta kaldı dedi.

Yaşanan olaya anlam veremeyen futbolcular ise elektiriği kesmeye gelen yetkililere yarın maçımız var . Antreman yapacağız, Antremandan sonra duş alalım öyle kesin ricasında bulundular.Ancak futbolcuların bu ricasına aldırış etmeyen yetkililerin elektriği kesip sayacı mühürledikleri öğrenildi.

Düzce'nin futbol alanında Profesyonel Ligdeki tek takımı olan Düzcespor'un Teknik kadro ve Futbolcuların kaldığı sosyal tesislerde yaşanan bu şok gelişmenin ardından borcun nasıl ödeneceği ve elektriklerin nasıl açılacağı bilinmiyor.