36. Turizm haftası Düzce’de de etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. 14 Nisan Cumartesi günü başlayan etkinliklerde, Cumayeri rafting tesisleri, Aydınpınar ve Samandere şelalesi gezildi. Hafta nedeniyle Turizm il Müdürü Özcan Budak’ın davetlisi olarak Düzce’ye gelen TÜRSAB üyeleri Düzce’nin doğal güzelliklerini görme ve tanıma imkanı buldu. Etkinliklerin ikinci gününde bugün Konuralp müzesi gezilerek, Anfi Tiyatro ve Konuralp Beyin türbesi ziyaret edildi.

Turizm İl Müdürü Özcan Budak, Bölgeye turist getirebilecek acentaları biraraya toplayan TÜRSAB yetkililerinin Düzce’ye gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, TÜRSAB aracılığı ile Düzce’nin iyi tanıtılması halinde gelecekte turizm potansiyeli açısından olumlu geri dönüşü olacağını söyledi.

TÜRSAB BYK Başkanı Aziz Ciga ise, bu gezi öncesinde Düzce için bir ön araştırma yaptıklarını ve Düzce’ye katkısı olabilecek acentaları geziye çağırdıklarını belirtti. Ciga, Düzce’nin en önemli özelliğinin hala doğal güzelliğini kaybetmemiş olması olarak gösterirken, turizm pastasından hakettiği payı alacağına inandığını belirtti.