Bu yıl Düzce'de kayıt yeniletenlerle birlikte toplam 5 bin 156 kişi hac müracaatı yaptı. Müraacat eden hacı adaylarının arasından Düzce'nin kontenjanı da belirlendi. Buna göre, normal tip hacda 333 kişilik, müstakil tip hacda 31 kişilik, otel tip hacda da 8 kişilik kontenjan ayrıldı.

İkinci kontenjanlar ise kesin kayıtların tamamlanmasından sonra belli olacak. Genelde Düzce'ye müracaat sayısının yüzde 12'si kontenjan olarak verildiği bildirilirken, kesin kayıtlar sonunda, vaz geçen adayın yerine sıradaki adayın alınacağı kaydedildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, hac ibadetini ifa etmek için kayıt yenileten ve ön kayıt yaptıranların bilgisayar ortamındaki kura çekimleri Diyanet'in Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Düzceli hacı adayları kura çekimini İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda izleyebildi. Bu yıl Düzce'de ilk kez hacca gitmek için müracaat eden kişi sayısının bin 722 olduğu belirtilirken kayıt yeniletenlerin sayısının ise 3 bin 434 olduğu kaydedildi. Düzce'de kayıt yeniletenlerle birlikte toplam 5 bin 156 kişi hac müracaatı yaptı.

Haber; R. BAL