Yatırımcı kaçmayacak

AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, bugün Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik paketi ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, yeni teşvik paketinin Düzce’ye fayda sağlayacağını söyleyerek, bu teşvik sayesinde yatırımcıların Düzce’den kaçmayacağını iddia etti.

Yılmaz, “2009 yılındaki teşvik paketinde Düzce'nin 1. bölgede yer aldığının açıklanması sonrasında sanayicilerimizle milletvekillerinin de katılımıyla bir toplantı yapmıştık. Bu toplantıda sanayicilerimiz Düzce'nin 1. bölgede yer almasını yardırgadıklarını belirterek beklentilerini sıralamıştı. Biz de Başbakanımıza gelirine göre 50. sırada yer alan Düzce'nin Sakarya ve Kocaeli gibi illerle aynı bölgede yer almasının yanlış olduğunu ilettik. Hatta daha sonra açıklama yapan başbakanımız da bunu eleştirmiş ve yeni teşvik paketinde gerekli düzeltmelerin yapılması talimatını vermişti. Bu doğrultuda hazırlanan yeni teşvik paketinin kesinlikle Düzce'ye fayda sağlayacağını düşünüyorum. 5084 sayılı teşvik yasası bittikten sonra yatırımcı kaçar mı? sorusu bu teşvikle ortadan kalkmış oldu.” dedi.

Yılmaz ayrıca 2009 yılındaki teşviğin Düzce'ye bir şey kazandırmadığını da sözlerine ekledi.

 Başbakana köyleri iletti
 
Yılmaz AK Parti İl Başkanları Toplantısı için gittiği Ankara'da bu kez Başbakan Erdoğan'a, Melen Havzası Projesi kanalizasyonları yapılması gereken havza içerisinde bulunan 236 köy ile ilgili sorunu aktardı.
  
2011 yılı sonuna kadar bu köylerin kanalizasyonlarının İl Özel İdaresi bütçesiyle yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, “Ancak 30 milyon TL gibi yüksek bir maliyeti olan bu çalışmanın özel idare bütçesiyle karşılanması mümkün değildi. Sayın Valimiz Vasip Şahin de bu konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bir rapor hazırlayarak mali destek talebinde bulunmuştu. Bu konuyu İl Başkanları toplantısı sonrasında Başbakanımıza aktardım ve mali destek talebinde bulundum. Başbakanımız da bu çalışmanın yüksek bütçeli olduğunu ve Düzce Valiliği'nin bunun altından kalkamayacağını belirterek ilgili bakanlara konuyla ilgilenmesi talimatını verdi. Melen havzasında kalan 236 köyümüz yakın zamanda kanalizasyona kavuşacak” dedi.