Türkiye’de ekim ve mart ayları ölü sezon olarak biliniyor. Bu ölü sezon diye tabir edilen 6 ayı turizm bakımından canlandırmak amacıyla yeni adımlar atılmaya başlandı. Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi öncülüğündeki yeni çalışmada amaç, Avrupa'da yaşayan 55 yaş üstü 125 milyon insanı, kış aylarında Türkiye’ye getirmek. Bu noktada Yunanistan ile de birlikte hareket edecek olan Türkiye, ortak destinasyon tanıtımı yapacak. Projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı da sıcak bakıyor.

Ülke genelindeki turizm potansiyellerinin en iyi şekilde yurt dışında tanıtımının yapılmasının sağlanacağı bu yeni atak, Düzce için de bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Yaz ve bahar aylarında olduğu kadar sonbahar ve kış döneminde de misafirlerine bir çok alternatif sunan şehirde, bunların hedef kitleye en etkin şekilde aktarılmasının yabancı turist sayısında önemli bir artış sağlayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Hem yaz hem de kış aylarına uygun doğa yürüyüş parkurları, sonbaharın vazgeçilmez aktivitesi raftingin bir numaralı adresine dönüşen Cumayeri ile Kaynaşlı ve Gölyaka’daki kayak turizmi için biçilmiş kaftan konumundaki alanların da Avrupa tanıtımında yer alması kent için büyük önem taşıyor. Son yıllarda ülke çapında “Yeşil Düzce’yi” tanıtmak için valilik ve belediyeler eliyle başlatılan seferberliğin artık yurt dışı odaklı da olacağına vurgu yapılan süreçte turizmi eski günlerine getirmek adına başlatılan bu girişime dahil olmak Düzce için bir fırsat olarak görülüyor.

Ölü sezonda 12 milyar dolarlık katkı
Öte yandan Avrupa’daki hedef kitlenin hem bıraktığı yüksek gelir hem de sıkıntılı sezonu canlandırması açısından sektör için büyük önem teşkil ettiği belirtilirken, başarı sağlanması halinde sadece Türkiye turizmine ölü sezonda 12 milyar dolarlık katkı sağlanacağı vurgulandı.