İyi Parti Düzce Teşkilatı basın mensuplarıyla bir araya geldi. Düzce Belediyesi Erguvan Tesislerinde düzenlenen kahvaltıya İyi Parti Düzce İl Başkanı, Meclis üyeleri ve teşkilat üyeleri katıldı. Kahvaltının ardından basın açıklaması yapan Başkan Er, Düzce’de ki sağlık sorunlarını sorduğu 28 soru ile dile getirerek, soruların konunun muhatapları tarafından cevaplanmasını istedi.
 
Sağlık hizmetlerinde 2000’li yılların başında yaşanan ilerlemeler yerini ciddi ve yapısal sorunlara bıraktığını belirten Başkan Er, sağlık alanında devrim söylemlerinden bugünlere gelindiğini ifade etti.
 
İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’in yaptığı basın açıklamasında yetkililere yönelttiği bazı sorular şöyle:

Düzce’ye doktor neden gelmemekte veya gelen doktorlar neden kalıcı olmamaktadır ?

Üniversite ve devlet hastanelerinde personel sıkıntısı ve teknik sebeplerle kapanan veya kapanmasına ramak kalan bölümleriniz var mıdır ?

Sağlık İl Müdürünün, örneğin Üniversite Hastanesini denetleme yetkisi var mıdır ? 2019 yılında kaç kere denetimde bulunmuştur ?

Üniversite Hastanesinde acil kısmında doktorun olmadığı ve üniversite öğrencilerinin tüm iyi niyetleri ile sorunlara çare bulmaya çalıştığı herhangi bir dönem veya gün olmuş mudur ?

Hastanelerimizde uygulanan puantaj sistemi nedir ve personelin “bir kısmına” yüksek gelir yaratan diğer kısımlarında ise ciddi mağduriyetler oluşturan bu döner sermaye ve puantaj sistemi adil olarak çalışmakta mıdır ?