Düzce’den demiryolu geçmesine yönelik olarak geçtiğimiz haftalarda yürütülen görüşmelerin ardından şimdi de havaalanı projesi gündeme geldi. Projeyi gündeme getiren Ereğli Düzceliler Derneği Yönetim Kurulu bu amaçla Başta Düzce Valisi Ercan Topaca olmak üzere  bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler.

Ereğli’de faaliyet gösteren Düzceliler Yardımlaşma ve dayanışma Derneği, Kafkas Kültür Derneği ve Yığılcalılar Eğitim ve Kültür Derneği’nin ortak olarak yaptığı basın bülteni ile önerilerini açıkladılar.

Açıklamada, İstanbul’a kurulması düşünülen üçüncü havaalanının merkezi bir yer olan Düzce’ye alınması gerektiği görüşüne yer verilirken, zaten iki tane havaalanı bulunan İstanbul’da üçüncü bir havaalanının trafiği içinden çıkılmaz bir hale getireceği ifade edildi.

Bu fikirlerini Ereğli basını ile paylaşıldığının dile getirildiği açıklamada, Düzce’ye kurulacak bir havaalanının Zonguldak,  Adapazarı, Düzce ve Bolu’nun gelişimi açısından da önemli olduğu belirtildi. 

Düzce’ye havaalanı kurulması önerisini yapan Ereğli Düzceliler Derneği Başkan ve yöneticileri, Başta Düzce Valisi Ercan Topaca olmak üzere, İl Emniyet Müdürü Saim  İşlek, Düzce Ticaret ve Sanayi odası,  Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi il Başkanlıklarını da ziyaret ettiler.

Valilik Ziyareti sırasında Dernekler il Müdürlüğü’ne de uğrayan Dernek Başkanı Necat Bakan ve yönetim kurulu üyeleri, burada bir süre sohbet ettiler. Ardından Düzce Valisi Ercan Topaca’yı ziyaret eden dernek yönetimi, Düzce’ye havaalanı inşa edilmesi fikirlerini vali ile paylaştılar.

 

 Ancak Düzce Valisi Ercan topaca, Düzce'nin çok sisli bir bölge olması nedeniyle böyle bir şeyin ancak Akçakoca tarafında kurulabileceğini, üstelik Düzce'nin daha öncelikli sorunları olduğunu dile getirerek projeye pek sıcak bakmadığını dile getirdi.