Her yaştan, her kesimden, herkesin severek izlediği, eskimeyen, Türk sinemasının unutulmaz eserlerinden biri olan Hababam Sınıfı’nın yaratıcısı Rıfat Ilgaz’ın Radyo, TV ve Sinema alanında öğretim görevlisi ve aynı zamanda müzik aşığı kızı Defne Ilgaz Öncü TV ekranlarında yayınlanan Manşet Programına konuk oldu.



Düzce Saraybosna Gibi


Dolu dolu geçen söyleşide, Düzce’ye hem dışardan bir bakış, hem de artık bizden biri olarak mikrofonlarımıza konuşan Ilgaz, Düzce’yi Avrupa başkentlerinden olan ve 3 yıl boyunca yaşadığı Saraybosna’ya çok benzettiğini söyledi.



Son günlerde sıkça konuşulan ve haberlerimizi de yansıyan Düzce’nin estetikten yoksun yapısı ve çarpık kentleşmesiyle ilgili İstanbul’la kıyaslama yapan Ilgaz, “Ben İstanbul’dan geliyorum, İstanbul’daki beton yığınından sonra burası beni rahatsız etmedi. Ancak inşallah İstanbul’un kaderini yaşamaz, İstanbul’daki ağaç katliamı burada da yaşanmaz. Çok acıklı bir durumu var İstanbul’un.” Diyerek ilimizdeki değerlere vurgu yaptı.



Gökdelenlerin beton yığını olduğuna vurgu yapan Ilgaz, istanbul’da yeri geldiğinde bir avuç toprak bile bulamadıklarını söylerken, Düzce ve Bolu’da “Tam bir Avrupa şehri görüntüsü var” dedi.



Afet ve Rıfat Ilgaz çiftinin çocuğu olarak o evin havasını soluyarak büyümenin çok özel olduğunu, kendini çok şanslı hissettiğini dile getiren ılgaz, aile dostlarından da bahsetti. Can Yücel’den Adalet Cimcoz’a kadar Türk sineması, Türk edebiyatı için çok özel isimlerin arasında büyüdüğünü söyleyen sanatçı, Bunun değerini en çok üniversitede TV ve sinema okumaya başladığında anladığını sözlerini ekledi.

Haber: S. Dervişoğlu