Görkemli bir törenle kapılarını ziyaretçilere açan Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Düzce Tanıtım Günleri’nde ilçe ve beldelerin tanıtımın yapıldığı statlar da birbiriyle yarıştı. Özellikle denizi ile ön plana çıkan Akçakoca ile spor turizminde iddialı olan Kaynaşlı, statlarıyla dikkat çekti. Günlerdir devam eden bir hazırlığın ürünü olan statlar hakkında belediye başkanları ve kaymakamlar Öncü Tv’ye özel açıklamalarda bulundu.  

Düzce'nin Karadeniz'e açılan kapısı olan Akçakoca'yı en iyi şekilde tanıtmak istediklerini belirten Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, yaptıkları hazırlardan anlattı.  Yemenici, “Düzce günleri adı altında Ankara’da önemli bir tanıtım atağı içerisindeyiz. İnşallah bunu karşılığını turizm sezonunda ve daha sonraki süreçte alırız. Yukarı mahalle pazarımız burada, Akçakoca belediyesi ve kaymakamlık olarak buradayız. Tüm turizm esnafımız burada. Gerçekten güçlü bir şekilde buradayız. Melih Gökçek bizim abimiz büyüğümüz olur, sağ olsun bize çok destek oluyor. Akçakoca belediyesinin tanıtımı için yüz tane billboard tahsis etti. Broşürler hazırladık raketlerde ve metro duraklarında yer alıyor. Onunda tanıtıma faydası olacağını düşünüyorum kendisine teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

SAKLI BİR CENNET

Deniz turizmi için artık çok uzaklara gitmeye gerek kalmadığını belirten Yemenici, söyle devam etti: “Ne güneye gitmeye gerek kaldı nede Doğu Karadeniz’e, Düzce’ye geldiğiniz zaman denizi, kumu, şelalesi, yaylası, raftingi, trekkingi, motor sporları var. Her şeyi hiç dağılmadan, hem İstanbul’dan hem Ankara’dan 2 buçuk saatlik yolla çok rahatlıkla bulabileceğiniz saklı bir cennet Düzce.  Herkesi bekliyoruz, gelen herkesin tadı damağında ayrılacağına yüzde yüz eminim.”

BİRLİĞİN BİZE KATTIĞI ENERJİYİ BURADA YANSITIYORUZ

Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Tanıtı günleri organizasyonun Düzce ve Akçakoca’ya sağlayacağı katkılara dikkat çekti: Özer,  “ilçe kaymakamı olarak, ilçem içinde ifade etmek isterim ki, bu tanıtımın ciddi bir ihtiyacı giderme noktasında çok etkili olduğunu düşünüyorum. Ankara Türkiye’nin kalbi, burada bir vesile ile bulunan herkes standımızı gezdiğinde Akçakoca’yı gezilebilecek bir yer olarak değerlendirmesini istiyoruz. Saklı bir yer kalmamak adına bunu bir fırsat olarak gördük ve burada Düzce’nin ve Akçakoca’nın tanıtımını sağlamak istiyoruz. Ankara bizi yakın Karadeniz olarak da biliyor. Akçakoca’da temsil gücü olan herkes burada, birlik içerisinde yerimizi aldık tanıtımımızı yapıyoruz. Bu birliğin bize kattığı enerjiyi burada yansıtıyoruz” diye konuştu.

“DÜZCE’NİN BATI KAPISI”

Düzce Günlerinde ilçe ve Düzce tanıtı için bulunan Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Öncü TV mikrofonlarına konuştu: “Gümüşova’da en önemli özeliklerimizden birisi organize sanayi bölgemizin olması, diğer önem verdiğimiz konu ise kültürel özelliklerimizi tanıtmak. Organize sanayimizde bulunan firmaların stantları var. Düzce’nin batı kapısı diye bir fikir oluşturmaya çalışıyoruz, Düzce ile birlikte bunu oluşturmamız lazım. Bundan sonraki bütün çalışmalarımızı “Düzce’nin Batı Kapısı” üzerine yoğunlaştırmayı istiyoruz. Düzce’nin sanayisine, turizmine yani her yönden Düzce’ye katısı olacağını düşünüyorum. En azından birkaç günde olsa ulusal medyada gündeme gelecek. Ankara’yı da yadsımamak lazım 4-5 milyon nüfusu var, buda ciddi bir potansiyel ve bize 2 buçuk saat gibi kısa bir mesafedeler. Ankara’ya en yakın deniz kenarı biziz. Bunların hepsini bir bütün olarak değerlendirirsek Düzce’ye faydası olacağını düşünüyorum.”

GÜZEL BİR ORGANİZASYON GERÇEKLEŞTİRDİK

Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, Tanıtım günlerinin ilk kez düzenlenmesine rağmen güzel ve hareketli geçtiğine dikkat çekti: “Bu yıl ilk olması dolayısı ile biraz acemiliğimiz olmuş olabilir ama şuana kadar güzel görünüyor. Güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Daha önce Erzurum tanıtım günlerine de katılmıştım, kıyasladığımda gayet güzel ve hareketli geçiyor. Perşembe günü olmasında dolayı biraz yoğunluk az ama hafta sonu Cumartesi günü çok daha yoğun olacağını düşünüyorum. Daha öncel, katıldığım tanıtım günlerinde de aynı olmuştu. Bizim burada broşürlerimiz var. Havacılık ve havacılık festivali ile alakalı tanıtım için gerekli çalışmaları burada sergiliyoruz. Aynı zaman şelalemizin, Toptepe’nin, Efteni’nin, hepsinin tanıtımını yapıyoruz. Genelde Güzeldere şelalesi soruluyor. Güzel bir tanıtım oluyor.”

İLÇELERİMİZE KATKI SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, yaptığı açıklamada ilgi gösteren herkese teşekkür etti ve,  “Bugün Düzce’miz ve Yığılca’mız için özel bir gün. Belediye ve Kaymakamlık olarak buradayız. Yığılca’mızın turizmini, kültürünü, el ürünlerini, arısını ve balını tanıtmaya çalışıyoruz. Yığılca’ya ait olan standımızın bu şekilde ilgi ve alaka görmesi Yığılca Belediye Başkanı olarak beni son derece mutlu etmiştir.  Bu organizasyonların Düzce’mize, Yığılca’mıza ve diğer tüm ilçelerimize katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

ÇİLİMLİ CAM ATÖLYESİYLE ÖN PLANDI

Düzce Günlerinde ilçe ve Düzce tanıtım için bulunan Çilimli Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu, Öncü TV mikrofonlarına konuştu: “Düzce günlerinde, Çilimli İlçemizde cam tasarım atölyemizi ön plana çıkarmak istedik. Geçen sene Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde kurmuş olduğumuz, şuan 15 tane bayanımızın çalıştığı el işleme ürünleri yaptığımız Cam Tasarım atölyemizi ön plana çıkararak Çilimli ilçemizi, Ankara’da tanıtmak için buraya geldik. Bu atölye bir tek bizim ilçemizde var”

Haber;S.C.Akyüz