Düzce belediyesi tarafından İpsiz Recep dizisinin platosu olarak hazırlanan eski fen işleri arazisinin plato dışında kalan bölümüne İstanbul’da bulunan Miniatürk benzeri bir çalışmanın yapılacağı açıklandı.

Belediye başkanı Mehmet Keleş Plato alanına yapılan saat kulesinin üst katında Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy ile birlikte yaptığı özel açıklamada Düzce’nin Miniatürk’ün de ilk etapta Türkiye’ye ait 20 eser minyatürlerinin bulunacağını bu alanın düzenlemesinin plato alanının düzenlemesinin bitirilmesinin hemen ardından yapılacağını söyledi. Alanın düzenlenmesindeki tüm sorumluluğun Yenersoy’da olduğunu söyleyen Keleş, “ Şemsettin Bey çalışmalara başladı. En kısa zaman Düzce Miniatürk’te ne gibi eserlerin yer alacağı açıklanacak” dedi.

Miniatürk İstanbul Belediyesi tarafından, İstanbul’un Sütlüce semtinde 60 bin metrekare alanda kurulu bulunuyor. Miniatürk’te Türkiye ve Osmanlı'dan seçilmiş 1/25 ölçekli 105 eser yer alıyor. 2001 yılında temeli atılan İstanbul’daki Miniatürk 2003 yılında hizmete açılmıştı. Alanda 45 İstanbul’dan, 45 Anadolu’dan, 15'i de Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından maket bulunuyor.