Uzun süredir yapımına devam edilen ve sonunda tamamlanan Müftülük Binası yarın açılıyor. Müftülük Hizmet Binası'nın ve dini tesislerin acılışını gerçekleştirmek üzere, Devlet Bakanı Prof.Dr. M. Said Yazıcıoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da Düzce'ye gelecek. Müftülük binası ile birlikte, Hafız Hasan Kur'an Kursu ve 8 caminin açılışı da yapılacak.

Yarın saat 13:00'da düzenlenecek programla hizmete açılacak olan Müftülük Binası ile ilgili bilgi veren İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, bina yapılmadan önce bir apartman dairesinde kısıtlı imkanlarla hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyerek, “Yeni binayla birlikte artık dini hizmetleri daha uygun koşullarda gerçekleştirebileceğiz. Böyle bir binanın yapılması Düzce içinde çok önemliydi. Çünkü Düzce'de toplantı salonu alanları çok dar. Müftülük Binasıyla birlikte toplantılar içinde gerekli ortam da oluşturulmuş olacak.” şeklinde konuştu.

Yarın açılışı gerçekleştirilecek olan yeni Müftülük hizmet binasında spor salonundan çok amaçlı toplantı salonuna, kafeteryadan kütüphaneye kadar bir çok alan bulunuyor. Binada 16 kameralık mobese sistemi de hizmete girmiş durumda.

Yarın gerçekleştirilecek açılış programında İl Müftüsü Alaattin Gürpınar, Vali Bülent Kılınç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve Devlet Bakanı M. Said Yazıcıoğlu'nun konuşmaları da yer alacak. Programın devamında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, “ Sevgili Peygamberimizle Yeryüzüne İnen Rahmet” konulu bir konferans verecek. Program Türk Tasavvuf Müziği Konseri ile sona erecek.