Van’da yaşanan deprem felaketinin yaraları sarılmaya devam ediyor. Kimi deprem bölgesinde kalarak acılarıyla baş etmeye çalışırken, kimileri ise çareyi memleketinden uzaklaşmakta buldu. Depremde her şeylerini kaybeden ve acılarıyla birlikte geçici olarak başka illerde yaşayan yakınlarının yanına sığınan depremzedelerden beşi Düzce’ye geldi. Ulusoy otobüs firmasının depremzedeler için başlattığı ücretsiz taşıma uygulamasından yararlanarak Cedidiye mahallesinde yaşayan ablalarının yanına gelen Vanlı depremzedelerin bu gün Hayri Sivrikaya Hastanesi’nde ücretsiz tedavileri yapıldı. Hala gözlerinde aynı korku ve üzüntüyü taşıyan Handan Taylak, Sertap Eres, Serap Eres, Hamiyet Taylak, Nihayet Taylak  Hayri Sivrikaya Hastanesi Acil Servis Hekimi Ahmet Midilli gözetiminde tedavilerini oldular. Doktor Ahmet Midilli depremzedelerin genel sağlık durumundan bahsederken, ciddi anlamda bir rahatsızlıkları olmadığını ancak hava şartlarından dolayı alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları bulunduğunu belirtti.

Depremzedelerden Handan Taylak, yaşadığı felaketle ilgili duygularını dile getirirken, deprem anında dışarıda olduğunu, önce ne olduğunu anlayamadığını, çevreden duyduğu seslerle deprem olduğunu anladığını söyledi.
Evlerinin hasar görmesi nedeniyle kalacak yer bulamadıklarını, çadırların kendilerine ulaşmaması nedeniyle de sokakta kaldıklarını da ifade eden Taylak, “ Tüm Türkiye’den Allah razı olsun, çok yardım geldi ancak bazı mahallelere yardım ulaşmadı. Bizde çadır alamadık. Ailemiz bir müstakil ev buldu ona yerleşti ancak yer olmadığı için canımızı kurtarmak için biz kuzenlerimle birlikte Düzce’ye ablamızın yanına geldik. Burada bizi çok iyi karşıladılar. Özellikle Hayri Sivrikaya Hastanesine çok teşekkür ederiz. Biz enkaz altında kalmadık ancak beyin ve ruh olarak hasara uğradık, psikolojimiz çok bozuldu.” Dedi.
14 yaşındaki Sertap Erez ise duygularını anlatmakta zorluk çekerken, çok korktuğunu, korkudan geceleri sokakta geçirdiklerini ifade etti.

Deprem felaketini anlatılmaz yaşanır diyerek tanımlayan Serap Erez, kardeşleriyle birlikte son çareyi Düzce’ye gelmekte bulduklarını söyleyerek deprem anında çok büyük panik ve korku yaşadıklarını dile getirdi.

Haber; H. İŞCAN