İstanbul’un Büyük Melen’in suyunu içme suyu olarak kullanmaya başlaması ile birlikte DSİ tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yaptırılan  Havza Koruma projesi kapsamında Düzce’ye bir baraj yapılacak. Barajın yapımı için çevresel etki değerlendirme raporu alınabilmesi için gerekli olan Halkın Katılımı Toplantısı haftaya yapılacak.

Baraj,  Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinin sınırlarının kesiştiği bölgede, Dikenli Tepe ve Çayüstü tepesi arasında kalan kısımda inşa edilecek.

“Büyük Melen Barajı” adını alacak olan proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği gereğince bir “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacak.

12 Mart günü saat 14.00’te Akçakoca Öğretmen evinde düzenlenecek toplantıda, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği tarafından hazırlanan projenin çevresel etkisi konusunda  halkın bilgilendirilmesi, görüş ve önerilerinin alınması hedefleniyor.

Toplantıda elde edilecek veriler, 21 Mart günü Çevre ve Orman Bakanlığı’nda düzenlenecek olan  “bilgilendirme, kapsam ve özel format belirleme toplantısı”nda görüşülecek.