Dzce'nin Ankara'da görev yapan en önemli ismi Savuma Sanayii Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü, Akçakoca’daki toplantıyı değerlendirdi. Özlü Düzce’de savunma sanayinde iş yapabilecek yeni firmalar çıkarmak istediklerini söyledi.

Özlü, “ biz son 10 yılda savunma sanayinde çok ciddi mesafeler kat ettik. Biz savunma sanayinde hep kendi firmalarımızı ana yüklenici olarak seçiyoruz. Seçtiğimiz bu ana yüklenici firmalarımıza yüzde 30 oranında yan sanayiye teşvik vermelerini şart koşuyoruz. Bu toplantının amacı Düzce’de büyük firmalarımıza iş yapabilecek nitelikli taşeron firmalar üretmek. Bu toplantıda Düzceli sanayicilerimiz ve işadamlarımız ilgi duyarlarsa önümüzdeki dönemlerde savunma sanayinde iş yapabilecek nitelikli firmalar olma şansını yakalayacak. Amacımız 5 ila 10 arasında savunma sanayi sektörüne iş yapabilecek firmayı Düzce’den çıkarabilirsek büyük başarı sağlayacağız.” dedi.

Düzce’ye havacılık alanında yan sanayi

Özlü Düzce’de daha çok havacılık alanında yan sanayi oluşturmak istediklerini belirtti.
Özlü, “Düzce özellikle havacılık alanında, havacılık parçaları ve silah sistemleri parçaları üretebilir bir yan sanayi olduğunu düşünüyoruz. Düzce’de marka olmuş şirketlerimiz var. 1980lerde Düzce’de ciddi bir av tüfeği yan sanayisi vardı. Onların yetiştirdiği işçilerden Dünya markası olmuş Düzceli bir firmamız var. Yeni şirketlerin oluşmasını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR