Düzce’yi günlerdir etkisi altına alan kuvvetli yağış günlük hayatı olumsuz etkiledi. Köyler başta olmak üzere sele teslim olan yerleşim yerlerinde hayatın normale dönmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürerken, yağışlı havanın kaç gün daha süreceği merak konusu oldu. Düzce Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen tahminleri paylaşarak, yeni bir uyarı yaptı.

Kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışın hafta ortasına kadar etkili olacağına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Yurdumuzun büyük bir bölümünde geçtiğimiz hafta boyunca yerel olarak kuvvetli ve yer yer şiddetli gök gürültülü sağanak şeklinde yağışa neden olan sistemin 19 Haziran’a kadar etkisini daha da arttırarak devam edeceği tahmin ediliyor.

Tahmin edilen kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar sonucu meydana gelebilecek ani sel, su baskınları, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar ve yerel dolu tahminleri için Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu günlük tahminler ile kısa süreli ve anlık uyarıların takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir.

Gök gürültülü sağanak yağışların hafta sonu yurdumuzun iç ve batı bölgelerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önümüzdeki hafta boyunca önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde uzun yıllar ortalamaları (mevsim normalleri) civarında seyredeceği tahmin ediliyor.”

Haber: C.ÜSTÜNER