AK parti Düzce eski Milletvekillerinden Yaşar Yakış, dün akşam Öncü Tv’de yayınlanan Ayşegül Aydın ile Rengarenk programına konuk oldu. Dış işleri bakanlığından AB uyum Komisyonu Başkanlığına, siyasetten Düzce’nin sorunlarına kadar bir çok konuda soruları yanıtlayan Yakış, milletvekilliği döneminde Düzce’de siyasette yaşanan polemiklere hiç girmediğini belirtti.

Düzce’de milletvekilleri arasında taraf tutulduğuna dair sık sık duyumlar aldığını ifade eden Yakış, “ Hiçbir zaman o benim taraftarım değil diğerinin taraftarı diye bakmadım. Herkese eşit mesafede kalmaya özen gösterdim. Yerel politikayla ilgilenseydim diğer önemli işlerim kalacaktı.” Dedi. Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın, “önceki vekillerin dünya görüşü farklıydı bu nedenle birlikte çalışamadılar” şeklindeki söylemi hatırlatılan Yakış, “ Diğer iki milletvekili arkadaşımla da hiçbir sorunum olmadı onların ikisinin arasında sorun yaşandıysa bilemem. Yeni vekillerimizden hiç biri benim konumumda olmadığı için 3ü birlikte daha iyi bir tablo çizebilir.” Şeklinde konuştu.

Sorunların hepsi çözülmedi

2 dönem süren milletvekilliği görevi sırasında Düzce için çalıştığını belirten Yaşar Yakış geçmiş dönemi şöyle değerlendirdi: İlk dönemimizde ilk 2 yıl bizden çok büyük işler beklemeyin diye hep söyledi. O zamanlar zaten Düzce depremde çökmüş bir ildi. Emekleme devri, ayağa kalkma, yürüme devri derken koşma devrini geçtik ve biz Düzce’yi uçuşa geçirdik. Ancak uçuşa geçmiş olmak demek bütün sorunlar çözülmüş demek değildir. Acil olan sorunların hepsini çözdük. Otoban çıkışı, dalçıklar, devlet hastanesi bunlar hep tezgaha girmiş işler. Gümüşova dalcık bitirildi. Mükemmel şekilde hizmete girdi. Çoban dalcık yapılıyor o da bittiğinde mükemmel olacak. Devlet hastanesi inşaatında müteahhidin iflas etmesi nedeniyle bir sorun çıktı. Bunlar hep tezgaha girmiş işler tabi önemli olan ne zaman bitireceğimiz.

Yol sorunu çözülecek

Düzce Üniversitesi’nin yol sorununa da değinen Yaşar Yakış, yolun yapımının bu kadar uzamasını Konuralp Belediyesi’nin imkanlarını aşmasına bağlarken, “ Şimdi yol için İl Genel Meclisi seferber oldu. İl Genel Meclisi’nin imkanları bu yolun yapımı için yeterlidir. Önümüzdeki günlerde yolun yapımına başlanacağını duydum.” Dedi. Düzce Üniversitesi’nin 5 yılda çok büyük yol katettiğini belirten Yakış, üniversitenin kendisinden bazı talepleri oluğunu, bu taleplerle ilgili olarak önümüzdeki günlerde Bakan Cevdet Yılmaz’ın kapısını çalacağını ifade etti.

Efteni için STK’lara iş düşüyor

Son günlerde Efteni Gölü’nde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak da düşüncelerini açıklayan Yakış, bu gölün Düzce’ye kazandırılması için sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düştüğünü, sivil toplum kuruluşlarının bu değere sahip çıkması için harekete geçmesi ve kamuoyunu uyandırması gerektiğine inandığını söyledi. Efteni Gölü’nün doğal yapısını bozacak projelerden kaçınılması gerektiğini de vurgulayan Yakış, bilinçli projelerle gölün kuş rezervinin çoğaltılabileceğini belirtti.

Haber; H. İŞCAN