Düzce 9 Aralık 1999 yılında bakanlar kurulu kararıyla il oldu. İl olmasının ardından Düzce’ye ilk vali olarak Fikret Güven atandı. 2000-2003 yıllarında Valilik görevinde bulunan Güven Düzce’nin il oluşunun 13. Yılı olduğunu unutmadı.” Düzce’nin o zor günlerinden bu günlere gelişin en yakın şahitlerinden biriyim. Düzce’nin şu anki durumu gurur verici. Tüm Düzcelilere, kazasız belasız, huzurlu ve sağlıklı nice günler diliyorum.” Dedi.
Düzce’nin ikinci valisi olarak atanan Cengiz Bulut’un ardından 2004-2007 yılları arasında 3. Vali olarak görev yapan Halil Nimetoğlu ise Düzce’yi ve Düzcelileri hala unutamadığını söyledi. Şu anda emekli vali olarak Ankara’da bulunan Halil Nimetoğlu ise, “ Bugün Düzce için önemli bir gün. Bölge halkının da katkıları ile Düzce bugünler geldi. Ben Düzce’nin 3. Valisiyim. Benim dönemimde üniversiteye kavuştuk, Halk Eğitim Binası, Şıralık’taki spor tesisi, yeni lise, huzur evi gibi yatırımlarda bir nebze de olsa katkımız var. İçtenlikle söylüyorum, bürokratlar, iş adamları, idarecilerin ve halkımızın katkıları ile Düzce Türkiye’nin önemli bir ili olarak haritada yerini aldı. Tüm Düzcelilere selam yolluyor, aradan geçen yıllara rağmen Düzce’yi hala unutmadığımı söylemek istiyorum.” Dedi.
Ercan Topaca (2007-2008) ve   Bülent Kılınç (2008-2010)’ın ardından Düzce’nin 6. Valisi olarak atanan Vasip Şahin de Düzce’nin il olmasının 13. Yılını kutlarken, 2010-2012 yılları arasında görev yaptığı Düzce ile hala bağını koparmadığını söyledi. Şahin, “ Düzce genç ve önü açık bir il. Turizmi, sanayisi ve tarımıyla hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Tüm Düzceliler’e selamlarımı, saygılarımı iletiyorum.” Şeklinde konuştu.

 

Haber; H. İŞCAN