Düzce Dernekler Federasyonu, basın mensupları adına düzenlediği iftar programında konuşan DÜZDEF Başkanı Faruk Çakmak, yapılan çalışmalarda basının büyük önem arz ettiğini ve basın mensuplarının birer kamu görevi yaptığının vurgusunu yaptı.

Deneğin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Çakmak, derneğin Düzce’de yaklaşık 6 aydan bu yana faaliyet gösterdiğini ve Düzce ile ilgili ramazan ayı sonunda güzel çalışmalarının olduğunu ifade etti.

Afrika’daki açlık konusuna da değinen Çakmak, “Afrika’da yaşanan açlık bizi derinde etkiliyor. Bir bakarsınız daha sonra bu durum bizim başımıza da gelebilir. Bu yüzden ben bütün Düzce’ye yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ediyorum ve federasyon olarak Afrika’daki insanların yanında olduğumuzu beyan ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Daha sonra DÜZDEF’in Düzce için en önemli projesinin tarım alanında olduğunun altını çizen Çakmak, “Bu münasebetle geniş katılımlı bir tarım platformu kurduk. Bununla ilgili fındığa alternatif tarım yapabilmek için çalışmalar yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Çakmak’ın konuşmasının ardından iftar programına katılan Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, DÜZDEF’in çalışmalarında yanlarında olacaklarını beyan etti.

Konuşmaların ardından DÜZDEF Başkanı Faruk Çakmak, Düzce Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Seda Satılmış’a daha önce aldıkları başarıdan dolayı bir hediye takdim etti.

Haber; R. BAL