DÜZDER Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Cemal Aksan mesajında Atatürk’ün fikirleri ile ölümsüzlüğe kavuştuğunu belirtti.

Atatürk’ün fikirlerine, devrimlerine her zaman sadakat gösterilmesi gerektiğini ifade eden DÜZDER Başkanı Cemal Aksan mesajında özetle şu görüşlere yer verdi.

“ Atatürk çağlar ötesine uzanan düşünceleriyle ölümsüzlüğe kavuşmuştur. Kurtuluş Savaşı kahramanınız, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün 70’inci ölüm yıldönümünde O’nu bir kez daha saygıyla anıyoruz. Ve aslında bugünü matem günü olarak değil, düşüncelerinin ve fikirlerinin bir kez daha dile getirmek ve daha da pekiştirmek için bir fırsat günü olarak değerlendiriyoruz. Demokratik, laik, çağdaş ve evrensel değerlerden oluşan dokusu, birleştirici ve bütünleştirici yapısı ve bilimsel doğruların rehberliğini esas alan anlayışı ile Atatürkçü Düşünce Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti'ni ülkesi ve ulusuyla sonsuza dek bölünmez bir bütün olarak yaşatacak en büyük itici güçtür. Bu güç ile Türkiye Cumhuriyeti çağdaş ülkeler arasında yerini almıştır.

10 Kasım’ın 70’inci yıldönümünde bir kez daha Ata’mızı saygıyla anıyor, fikirlerinin ve düşüncelerinin kuşaklar boyu sahip çıkılmasını ve bu yolda ilerlememizi temenni ediyoruz”