Dağlı, daha önce Antalya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde bulunduğunu anımsatarak başladığı konuşmasında İl Genel Meclisi toplantılarına katılmaya özen göstereceğini söyledi.

Hızlı, dinamik ve organize çalışmalıyız
İade-i ziyaret yapmak için meclis toplantısına katılmak istediğini belirten Dağlı, İl Özel İdaresi’nin Düzce için çok önemli olduğuna değinerek, “Her ne kadar kırsala hizmet götüren bir birim bir yapı olarak görünse de aslında ilin tamamını kucaklayan, tamamına hizmet götüren ve götürme kapasitesi olan ve görevleri olan bir birimdir. Nüfus olarak sadece kırsal gibi düşünmemek gerekir. Bizim şehir merkezinde ve ilçe merkezlerinde görevimiz olmayan alanlar sadece yol işi imar işi ve içme suyu işidir. Diğer tüm görevler il özel idaresinindir. İl Genel Meclisi’nin 21 üyesi, 300’ün üzerinde personelle daha hızlı, dinamik ve organize bir şekilde çalışabileceğimize bakıyoruz.” dedi.

Güç birliği yapacağız
Dağlı, çevre ve yapım işleri müdürlüğünde atıl durumdaki personelleri İl Özel İdaresinde görevlendirdiklerini söyleyerek güç birliği yapacaklarını açıkladı. Dağlı, “Güçlerimizi birleştirmek suretiyle tüm yapımlarımızı İl Özel İdaresi bünyesinde yapacağız. Gençlik Spor Müdürlüğüne ait bir yatırım artık Ankara’dan takip edilmesini istemiyoruz. İhale süresini kısaltmak amacıyla buradaki işleri burada topladıktan sonra köylere hizmet götürme birliklerine aktararak ihaleleri orada yapacağız. Takiplerini özel idare ve köylere hizmet götürme birlikleri mühendisleri birlikte yapacak. Bu şekilde hızlı bir çalışma sergilememiz gerekiyor. Aksi takdirde bu işleri hızlandırmamız yoluna koymamız mümkün değil.” Diye konuştu.

İlimizde yol yok gibi bir şey
Düzce’de 2700’ün üzerinde bir yol ağı olduğu bilgisini veren Dağlı, 1400 kilometresini hali hazırda stabilize olduğunu dile getirerek, yol konusunda yapılacakları anlattı: “İlimizde yol yok gibi bir şey. Kışın buralara ulaşamadığımız oluyor. Hedefimiz burada sıcak asfalt olmalıdır. ‘Sıcak asfalt olmadan biz 2-3 yılda bir yapılan normal asfaltları tamir edeceğiz, kalan stabilizeyi asfalt yağacağız’ yani kalan stabilize yolu kaç yılda asfalt yapacağız? Kısa zamanda yapmamız mümkün görünmüyor. Onun için yeni kaynak oluşturmak durumundayız. Ankara’dan sayın Bakanımız kanalıyla yeni kaynak talebinde bulunacağız. Yeni projeler yapacağız. Biz il özel idaresi kaynaklarıyla turizm yolu değil, Turizm Bakanlığından aldığımız kaynaklarla il özel idaresine ait olan hem o köy yolunu hem de o turistik tesise giden yolu yapacağız. Kendi kaynağımızı turizm yolu için harcamamalıyız. Aksi takdirde bunlara yetişmemiz mümkün değil. Ek kaynak üreteceğiz.” İfadelerini kullandı.

Gayrimenkullerimizin hiç kimseye faydası yok
Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla 81 il özel idaresine üç milyon lira kaynak aktarıldığını hatırlatarak, “Elimizi rahatlatacak. Özellikle idare olarak elimizdeki gayrimenkulleri nasıl değerlendiririz? 50 dönüm bir gayrimenkulün hangimize bir faydası var? Hiç kimseye faydası yok. Orada biz idarenin mal varlığı olduğunu biliyoruz. Ama hangi vatandaşımıza faydası var? Hiçbirine bir faydası yok. Gayrimenkulleri değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.” Diye konuştu.
 
Başkanımızın düzelteceğine yürekten inanıyorum
Dağlı, "Rant" ve "usulsüzlük" iddiaları ile gündeme oturan AVM arkasındaki arsaya dair ilk kez konuştu:
“Sayın belediye başkanımızın bu konuyu düzelteceğine ben yürekten inanıyorum. Gayrimenkulümüzün tekrar il özel idaremize kazandırılmak suretiyle bunu özellikle köy yolları yatırımlarında hep birlikte değerlendirmek üzere ileride bu yönde bir karar alacağımızı düşünüyorum.”

Oyuna gelmedik, gelmeyeceğiz
İstanbul’da gece kulübüne yapılan saldırıya ilişkin açıklama yapan Dağlı, “bizi en fazla vurmak isteyecekleri yer birlik ve beraberliğimizdir. Birliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece Allah’ın izniyle hiç kimse emellerine ulaşamayacaktır. Ülkemizi halkımızı, milletimizi birbirine düşürmek için gayretler devam edecek. Biz hiçbir zaman bu oyuna gelmedik, bundan sonra da hiçbir zaman gelmeyeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.