Rıhtım Caddesi’ni  Aydınpınar Caddesi’nde bağlayan ve bir çok trafik kazasının yaşandığı kontrolsüz kavşağı, Öncü Haber ekipleri yerinde inceleyerek vatandaşların görüşlerini sordu. Vatandaşlar, yeniden düzenleme sonrası köprünün geniş yapıldığı ve köprüyü karşılayan yolların ise dar kalmasından dolayı trafiğin sıkıştığını belirtti. Vatandaşlar Şakuş köprüsü ile köprüyü karşılayan yollarda oluşan kot farkının sürücüleri zor durumda bıraktığını ifade ettiler.
 



Öncü Haber mikrofonlarına konuşan çevredeki balıkçı esnafı, vatandaşların Hindistan’daki inekler gibi  yolun ortasından gitmeye başladığını belirterek şunları söyledi: “Düzce’deki trafik yoğunluğunun herkes farkında. Biz bu trafiğin sıkıntısını da yaşıyoruz, bereketini de yaşıyoruz. Trafikte yayalara öncelik diyoruz, fakat insanlar öyle bir hale geldi ki yolun ortasına atlıyorlar. Yayalara trafik te öncelik tanıyoruz ama yaya geçitlerini kullanmaları gerekiyor. 25 yıldır ehliyete sahibim, Düzce’deki trafikte saygısızlık dünyanın sayılı yerlerinde var. Herkes acele ediyor trafikte kimse kimseye yol vermiyor. İtfaiyeye ambulansa yol veren yok. Bu zihniyetle gidildiği sürece her yer otoyol olsa bu trafik yürümez. İnsanlar birbirlerine saygı göstersin.
 


“Bu kavşağa trafik ışığı şart”
Son olarak çevrede yaşayan vatandaşlardan düzensiz kavşak için  trafik ışığının gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Bu yolda çok trafik oluyor. Burada karşıdan karşıya geçmekte zorlanıyoruz. Bu yola bir trafik ışığı yapılırsa güzel olur. Bu sayede yayalar güvenli şekilde karşıdan karşıya geçebilir. Yetkililerden bu konuyu çözmesini istiyoruz. Bu kavşak çok düzensiz. Her yerden araç çıkabiliyor. Bundan dolayı bu kavşakta çok kaza oluyor.”





HABER: E.DÜZEN