Eczacıların sorunlarının artması ve bu sorunlara çözüm bulunamaması nedeniyle Türk Eczacılar Birliği 21 Aralık'ta Ankara da yürüyüş ve miting düzenliyor.

Mitinge Düzce Eczacılar Birliği de katılırken birlik adına konuşma yapan Türk Eczacılar Birliği Düzce İl Temsilcisi Kemal Demir, eczacıların çektiği sıkıntılardan bahsetti. Demir, “Türkiye'de 72 milyon nüfusa sağlık ve ilaç hizmeti veren 28 bin eczacı olarak bıçağın kemiğe dayandığı günler geçiriyoruz. Sağlık politikasının adı ilaçta tasarruf olunca, hem hastalarımızın sağlığı hem de eczanelerimizin geleceği açısından tehlike büyüyor. Hükümet, eczanelerin verdiği danışmanlık ve ilaç hizmetini umursamıyor. Devlet serbest eczaneyi gerçek sağlık hizmet sunucusu olarak görmüyor. Bugünlerde yine Sosyal Güvenlik Kurumu ile görüşme masasındayız. 31 Aralık 2008 tarihine kadar yeni bir sözleşme imzalanmazsa Sosyal Güvenlik Kurumu hak sahipleri ilaçlarını eczanelerden alamayacak.” şeklinde konuştu.

Demir, 21 Aralık'ta Ankara da yapılacak olan tüm eczacıların, çalışanların ve hastaların katılacağı yürüyüş ile miting düzenleyeceklerini, mitinge bütün vatandaşların destek vereceğine inançlarının sonsuz olduğunu da sözlerine ekledi.