Yeni eğitim-öğretim yılı yarın başlıyor. Düzce’de 66 bin 675 öğrencinin ders başı yapacak olması dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı.

“Dünya'ya yön veren, medeniyetin bir parçası olacaklar”

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 2016-2017 eğitim öğretim yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Yemenici mesajında; "Yeni bir eğitim yılına başlıyoruz. Geleceğin mimarları öğretmenler, öğrencilere bilgiyi, ahlakı, erdemli olmayı, milli ve manevi duygulara bağlı olmayı, sürekli kendini yenilemeyi, güçlü olmayı, kısacası insan olmayı öğretiyorlar." ifadelerini kullandı. Yemenici, şöyle devam etti: "Öğrencilerimiz, yarının bilim insanı, doktoru, mimarı, mühendisi, bireyleri ve gelecekte Dünya'ya yön veren, medeniyetin bir parçası olacaktır. Yeni eğitim-öğretim yılının hepimiz için hayırlı olmasını dilerim. Değerli öğretmenler, yeni eğitim-öğretim yılını sizlerin de büyük bir heyecanla karşıladığını biliyorum. Topluma hizmet veren her meslek saygındır. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Sizlere emanet ettiğimiz çocuklarımızı, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancım tamdır. Sizlere inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum.”

“İnsanı insan yapan en önemli unsur eğitim ve öğretimdir”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de mesajında şu görüşlere yer verdi: “İnsanı insan yapan en önemli unsur eğitim ve öğretimdir. Geleceğine yatırım yapmak isteyen toplumların öncelikli hedefinin eğitim olduğu artık herkesin kabul ettiği bir gerçektir. AK Parti hükümetleri olarak 15 yıl içinde eğitime en fazla bütçe ayırarak gelecek nesillerimizi, gelişmiş ve modern dünyaya hazırlama gayreti içindeyiz. Eğitim alt yapımızı güçlendiriyor, hem Türkiye genelinde hem de Düzce’mizde fiziki olarak yetersiz okullarımızı yeniliyoruz. Fiziki alt yapımızı tamamlayarak donanımlı ve bilgili gençler yetiştirir konuma gelmek için canla başla çalışıyoruz. Milli değerleri özümseyen, bağımsız, tarih ve milli irade şuuru ile yoğrulan bir neslin önünde hiçbir gücün duramayacağını düşünüyorum. Yeni bir eğitim ve öğretim yılının daha başlaması vesilesiyle tüm öğrenci yavrularımızı sevgiyle kucaklıyor öğretmenlerimiz başta olmak üzere eğitim camiamızın bütün mensuplarına başarılı bir eğitim ve öğretim yılı diliyorum.”