Eğitim Bir Sen, Düzce  Yerel  basın ile ilişkilerini yakın tutan sendika niteliğini bugünlerde yaşanan olaylar ile  yitirmeye başladı.  Ziyaretlerini basın ile birlikte gerçekleştireceğini muhataplarına bildirmeyen ve bu konuda basının sıkıntılı anlar yaşamasına neden olan sendika, arka arkaya ikinci kez basın mensuplarının kapıdan dönmesine neden oldu.

Genelde basın ile ilişkilerini çok yakın tutmaya çalışan Eğitim Bir Sen Düzce şubesi ziyaretlerinde tuhaflıklar ortaya çıkmaya başladı. Daha evvel İl Sağlık Müdürlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştiren ve burada basının görüntü alamamasına duyarsız kalan Eğitim Bir Sen, Üniversiteye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında da aynı durumun oluşmasına neden oldu.

Basın kuruluşlarını arayarak rektörlüğü ziyaret edeceğini duyurarak davet eden Eğitim Bir Sen Düzce Şubesi, basının görüntü alacağı konusunda rektörlüğe daha önceden bilgi vermeyince gelen basın mensuplarının yine eli boş dönmesine neden oldu. Eğitim Bir Sen yönetiminin olayı normal bir durum gibi algıladığı dikkat çekerken, ziyaret, basın mensuplarının ortamı terk etmesinin ardından  normal seyrinde gerçekleştirildi.