Düzce'de aday Kur’an kursu öğreticisi olarak atanan görevlilerin eğitimine Düzce Müftülüğündeki eğitim salonunda 12 adayın katılımıyla başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Aday Memurlarının Yetiştirilmelerine Dair Yönetmelik, Hizmete Hazırlık Eğitiminin ilk defa göreve başlayanlara uygulanmak üzere temel, hazırlayıcı ve uygulamalı eğitim olmak üzere üç aşamada gerçekleşmesini ön görmüştü.

 


Bu doğrultuda Düzce'de aday Kur’an kursu öğreticisi olarak atanan görevlilere yönelik Temel Eğitim kursu 1 Eylül 2014 30 Eylül 2014 tarihleri arasında toplam 12 aday Kur’an Kursu öğreticisinin katılımıyla başladı.
Hizmete Hazırlık Eğitimi Programı, göreve yeni başlayacak olan personelin görevlerini etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için alan bilgisinin yanı sıra, uygulama becerisini de geliştirmeyi hedefliyor.
Din hizmetleri personeli için Hizmete Hazırlık Eğitiminde yeniden bilgilendirme değil, bilgisini kendi mesleğinin incelikleri için de kullanabilen ve geliştirebilen, analitik ve eleştirel düşünme yeteneğine sahip din hizmetleri personeli yetiştirme yaklaşımı benimsendi. Bu amaçla, İslam Bilimleri, Din Eğitimi, Psikoloji, İletişim, Yönetim vb. farklı sosyal disiplinlerin verilerinden hareketle din hizmetliliği görevine uygun bir özel öğretim programı oluşturuldu.


Hazırlayıcı Eğitim Kursu, İl Müftüsü Selami Emen yönetiminde, İl Müftü yardımcıları Harun Bayraktutar, Ahmet Büyükgül, Ünal Baş, Şube Müdürlerimiz Yunus Tekin ve Murat Bakırkaya tarafından; Din Hizmetlerinde İletişim ve Rehberlik Bilgisi, Kur’an Okuma ve Tecvit Bilgisi, Diğer Dinler ve İnanç Esasları, Kur’an-ı Anlama ve Anlatma Becerisi, Fıkıh Bilgisi, Hadis İlmi ve Siyer Bilgisi, Yaygın ve Yetişkin Din Eğitim Bilgisi, Din-Bilgi-Kültür-Ahlak ve İman Esasları, Din Hizmetleri ve Din Görevleri, Kur’an Yorumu ve Tefsir ile Başkanlık Mevzuatı gibi konularda eğitim verilecek.

 

Haber:S. Kaşkır