KESK’e bağlı Eğitim-Sen sendikası yeni Milli Eğitim Kanun Tasarısı'nı protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.


Sendika binasından sloganlar atarak Spor sokaktaki zabıta noktasına yürüyen sendika üyeleri tasarıyı; dershane düzenlemesi ile eğitimde özelleşmenin önünü açacağı, 4 yılını doldurmuş okul yöneticileri görevlerinden alındıktan sonra yerine atanacaklarda ilin milli eğitim müdürü ve valisinin onay şartı araması nedeniyle eğitimi siyasallaştırması ve kıyım yapılacak olması, öğretmen olmayı da oldukça zorlaştırması nedeniyle protesto etti.


Eyleme katılanlar 'Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek', 'AKP şaşırma, sabrımızı taşırma', şeklinde sloganları attı. Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı, tasarının yasalaşması halinde Milli Eğitim tarihinin en büyük tasfiyesine yol açılacağını, kamu okullarının özelleşmesine ön adım olacağını söyledi.

İpek, TBMM’ye sunulan kanun taslağına karşı mücadeleyi ortaklaştırmak için sendika ayrımı yapmadan tüm eğitimcileri birlik olmaya davet etti.

 

Haber;S.Kaşkır