KESK’e bağlı Eğitim Sen’in Düzce Şubesi üçüncü olağan kongresini yaptı. Öğretmenevinde yapılan ve Eğitim Sen Düzce Şubesi’nin eski başkanı Aydın Şengül’ün emekli olması nedeniyle aday olamadığı  kongre ile önümüzdeki dönemin yönetim kurulu da ortaya çıktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Divan Kurulu’nun oluşturulması ile başlayan  Eğitim Sen Kongresinde bir veda konuşması yapan Aydın Şengül, Sosyal Güvenlik reform tasarısı ve Sosyal Sigortalar yasası nedeniyle hükümeti eleştirirken, öğretmelin vekil, kadrolu, sözleşmeli gibi kategorilere ayrılmaya çalışıldığını söyledi. Şengül, hükümetin eğitim sağlık ve sosyal güvenliği özelleştirmeye çalıştığını, sosyal devlet anlayışının yerini sadakacı devlete bırakmaya başladığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından yapılan  seçim ile,  Müzeyyen Özcan, Fevzi İpek, Ali Çelebi, Şadan Karakaya, Nihat Salgın, Sabahattin Dursun ve Hasan Esen yönetim kurulu’na seçildi.

Yönetim Kurulu, Seçim Kurulu’nun Çarşamba günü kesin sonuçları açıklamasının ardından kendi arasında toplanarak Eğitim Sen düzce Şubesi’nin yeni başkanını ve görev dağılımını belirleyecek.