Üç aylık bir yaz tatili döneminin ardından 2008-2009 Eğitim öğretim yılı, pazartesi günü birinci sınıfların okulların yolunu tutması ile başlayacak. Diğer sınıflar ise bir hafta sonra sıraları dolduracak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Düzce için söz verdiği deneyimli 180 öğretmen yeni eğitim öğretim yılında görev yapmaya başlayacak. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, deneyimsiz öğretmenlerin sayısının Düzce'de fazla olması nedeniyle yaklaşık 200 öğretmen göndermeyi planladıklarını söylemişti.

Düzce Valiliğinin okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında yapılması planlanan 15 anaokulundan, Yeni eğitim açılması planlanan 8 anaokulunun ise halen inşaatlarının devam ettiği bildirilirken, bunların eğitim yılı içinde tamamlanması bekleniyor. Bu sene bu

Düzce'de eğitim yılı, yine bazı eksikliklerle başlayacak. Prefabrik yapılarda eğitim veren okulların yerine hala bir şey konulamadı. Okullara kayıt aşamasında kayıt parasına ilişkin şikayetler hala devam ediyor.

Kayıtların okulların açık kalacağı hafta boyunca da sürecek olması nedeniyle bu sene okula başlayacak öğrencilerin sayıları henüz kesinleşmedi.