Eğitim-Bir Sen tarafından bugün yapılan açıklamada İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik hedef alındı. Yapılan açıklamalarda özellikle Düzce Valililiğin yanlış kararlar aldığı ifade edildi. Eğitim -Bir Sen İl Başkanı Ömer Faruk Çelebi tarafından yapılan ve Bilgi İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Oya Çetin'in de hazır bulunduğu toplantı da şu ifadelere yer verildi.

“Dava süreci devam etmektedir.”

“Bilgi İlköğretim Okulu Müdürü Erkan Ak'ın haksız, hukuksuz, ve etik olmayan bir birçimde açığa alınması ve sonrasında başka bir okulda görevlendirilmesi ile ilgili olayların geldiği aşamada Düzce Valiliği şaşırtıcı hatalara sahip bir karara imza atmıştır. Söz konusu olayla ilgili olarak Okul Müdürü Erkan Ak'ın mağduriyetinin giderilip görev yerine dönmesi ile ilgili idari mahkemeye başvurulmuş ve dava devam etmektedir. Valilik, bariz bir şekilde somut yanlış bilgileri gerekçe göstererek soruşturmaya izin verilmemesi yönünde karar alınmıştır.”

Açıklamada ayrıca şu ifadelere de yer verildi:

"Milli Eğitim Müdürü usulsüz uygulamalara devam etmekte."

Geldiğimiz noktada görüyoruz ki İl Milli Eğitim Müdürlüğü usulsüz uygulamalara devam etmenin yanında, İlimizin en üst makamı olan Valilik Makamını, ilgili okulların rehberlik servislerinin durumu, ailenin ikamet yeri ve kayıt bölgesi, tarih ve sayısı olmayan yazılı emir verdiklerini saklamaları gibi konularda yanlış bilgilendirerek yanıltmış ve Valilik Makamının yanlış karar almalarına sebep olmuştur. Gözle görülür hatalarla verilmiş olan bu karar Valilik makamına olan güvenin sarsılmasına yol açabileceğinden Valilik Makamının kamuoyu ve eğitim camiası önünde yıpranması ile sonuçlanacaktır. Bundan sonraki süreçte başta Sayın Valimiz olmak üzere Valilik Makamının karar almadan önce konunun taraflarından doğru bilginin alınmasından sonra karara varmalarını bekliyoruz.”