Dün yaptıkları ortak basın açıklaması ile dershaneler yasa tasarısına tepki gösteren eğitim sendikaları bugün meydana indi. Anıtpark Meydan’ında farklı görüşlerden sendikalar,
MEB yasa tasarısı karşısında görüş birliği yaparak protesto etti. 6 sendika başkanın hazır bulunduğu eylemde sendika üyeleri ellerinde taşıdıkları dövizlerle tepkilerini dile getirerek yasa tasarısını “şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dediler.

Sendikalar adına açıklamayı okuyan Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak,
“Bu tasarıyla kendi adamlarını MEB kadrolarına alacağı şimdiden belli olan iktidar, eğitimi baştan sona kendi görüşlerine göre dizayn etmektedir. ”dedi.

EĞİTİM YÖNETİLEMEZ HALE GELECEK

Çakmak, “Türk milli eğitimini yüz yıl geriye götürecek olan bu yasa tasarısı eğitimde torpili, adam kayırmaları, yandaşlığı, ideolojik ve siyasi yapılanmaları hâkim kılacaktır. ‘İktidarın adamı’ mantığını eğitimin her hücresine yerleştirecek olan bu yasa tasarısı çok açık söylüyoruz ki; sivil bir darbedir. Yapılanların demokrasiyle uzaktan yakından alakası yoktur. Çok açık söylüyoruz ki; tasarı bu haliyle yasalaştığında eğitim yönetilemez hale gelecektir, okullardaki başarı düşecektir, MEB’in hafızası silinecektir, MEB yandaş yetiştirme kurumu haline gelecektir.” dedi.

UCUBE TASARIYI İVEDİLİKLE GERİ ÇEKMELİ

26 Şubat Çarşamba günü tüm Türkiye de iş bırakma eylemiyle bu tasarıyı protesto edeceklerini açıklayan Çakmak, tüm eğitimcileri iş bırakmaya davet etti.

Çakmak, “Herkes emin olmalıdır ki; biz eğitimciler, gerginlik ise gerginlik, eylem ise eylem üzerimize düşen her şeyi sonuna kadar yapacağız. Bu tasarıyı bizlere reva görenleri, tasarı geri çekilene kadar rahat bırakmayacağız. Eğitim, atınızı istediğiniz gibi oynatacağınız bir alan değildir. Eğitim; bilgi ve tecrübenin birlikte harmanlandığı, hak edenin makamlara getirildiği, korkunun, zulmün, değil, doğruları söyleme cesaretine sahip insanların olması gereken bir alandır. Dolayısıyla intikam hırsı ile hareket edenler, eğitimi yerle yeksan ettiğinin artık farkına varmalı ve bu ucube tasarıyı ivedilikle geri çekmelidir.” dedi.

Çakmak, açıklamasında iktidar yanlısı sendikaları da eleştirdi. Basın açıklamasının ardından sloganlar atan sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Haber;S.Kaşkır