Değişim Kaçınılmaz

 

Son günlerde başta diğer sendikalar olmak üzere okul aile birlikleri ve eğitim camiası tarafından eleştirilen müdür puanlamaları hakkında konuşan Orhan Kılıç, değişimin kaçınılmaz olduğu vurgusunda bulundu ve puanlamalarla sendikasının bir alakası olmadığını vurguladı.


Kılıç, Şu anda değişim 3 aya düşmüş. 3 ayda bir yenilenmeniz gerekiyor kendinizi. Hızlı bir bilgi değişimi var. 30 yıldan beri emekliliği gelmiş adamların okul müdürü olarak kalmaları ne kadar doğru? Yorulmuş. Benim veya başka sendikanın fark etmez. Kendini yenileyememiş birçoğu.” ifadesini kullandı.

 


Müdür puanlamaları sonrası basına yansıyan okul-aile birliklerinin isyanını değerlendiren Kılıç, bu girişimleri organize işler olarak değerlendirdi. Kılıç, okul-aile birliklerini sert bir dille eleştirdi.

Kılıç, “Okul-aile birlikleri bonzai olayında, okullardaki kavgalarda, Düzce başarı sıralamasında gerideyken, 28 Şubat sürecinde başörtülü öğretmenler okullardan atılırken okul-aile birliklerinin sesi çıkmadı. Ben bu işlere organize işler olarak bakıyorum. Okul-aile birlikleri başarının peşinde değiller, şahısların, isimlerin peşindeler.” şeklinde konuştu.

 

"Bir Başarı mı Var da Darbe Olsun?"


Türk Eğitim-Sen tarafından müdür puanlamalarının Düzce geleceğine vurulan bir darbe olarak değerlendirmesini cevaplayan Kılıç, “Bir başarı mı var da darbe olsun? Düzce ÖSYM başarısında 76 da kalır veya daha da gerilerse darbe ifadesini kabul ederim” ifadesini kullandı. Sendikaların bağıran, çağıran ve eleştiren yapıların ötesinde üreten yapılar olduğunu belirten Kılıç önemli bir projeden söz etti.


Kılıç, “ Kurugöl Doğal Park projemiz var. Bu proje ile oluşacak alanda müze olacak, doğal alanlar olacak. Düzce ve civar illerden gelen ilkokul öğrencileri görerek, yaşayarak öğrenecekler. Gençler için enerjilerini harcayacakları parkurlar olacak. Biz buraya talip olduk. Hayalimizdeki gibi olursa Türkiye’de ilk olarak Düzce’de olacak.” şeklinde konuştu.


Sosyal Bilimler Lisesi’nin Akçakoca’ya kaydırılması sırasında Düzce Milletvekili Osman Çakır ile aralarında oluşan gerginliği “maksadını aşan şeyler oldu ve tatsız bir noktaya gitti” ifadeleriyle değerlendiren Kılıç, bir diğer milletvekili İbrahim Korkmaz tarafından yönlendirildiği şeklindeki görüşleri algı operasyonu olarak nitelendirdi.


Kılıç, “Biz doğru şeyler söylüyoruz. Söylediklerimizi arka plana itip bunu İbrahim Bey söyletti gibi ifadelerle yapılan işi değersizleştirmeye yönelik bir algı operasyonundan başka bir şey değil. Artık İbrahim beyi zor durumda bırakmamak için yanında gezmiyorum. Eskiden daha çok görüşürdük.” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber: S. Dervişoğlu