Kurban Bayramı nedeniyle açılışı iki hafta ertelenen 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılıyla birlikte Düzce’de devlet okulları, özel okullar ve dershanelerin lise ve orta öğretim kurumlarına dönüşmesiyle birlikte 73 bine yakın öğrenci yeni bir döneme merhaba dedi. Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni dönem için açılış programı düzenledi. Sabah Anıt Park Meydanında düzenlenen programda Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla düzenlenen program son bulurken açılış programı Metek-TOKİ Konutlarında bulunan Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulunda devam etti.



Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulunda yapılan programa protokol tam kadro katıldı. Okul bahçesinde yapılan program İstiklal Marşının okunmasının ardından Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’ın konuşmasıyla başladı. Yurtman eğitimin kararlılık isteyen uğraş dolu bir süreç olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında eğitimde amacın dinamik ve özverili bir nesil yetiştirmenin öncelikli olması gerektiğini söyledi.

Vali Ali Fidan törende öğrenci ve öğretmenlere yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu. Fidan ülke ve Düzce olarak eğitimin birinci öncelikleri olduğunu söylerken kaliteli eğitim için artık hazır olduklarını vurguladı.


Protokol konuşmalarının ardından tören öğrencilerin okuduğu şiir ve birbirlerine çiçek takdim etmeleriyle devam etti.
Protokol üyeleri, okul girişinde öğrencilerle toplu fotoğraf çektirdikten sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilere ders kitaplarını dağıttı. Vali Ali Fidan öğrencilerle sohbet ederek onlarla yakından ilgilendi. Vali Fidan, Düzce’de 920 bin ders kitabı dağıtıldığını lise ve ortaokulların tamamında akıllı tahtaların kurulduğunun bilgisini verdi. Fidan, “Okulların fiziki yapıları ve eğitim araç gereçleriyle eğitim öğretime hazır.” dedi.

Vali Ali Fidan ve beraberindeki heyet Yahyalar Mahallesinde hayırsever iş adamı tarafından yaptırılması planlanan Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin arazisinde inceleme yaptı.

Haber:Y.SEVER