Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, bir bakanının öğretmenleri okey oynayan insanlar olarak nitelendirdiğini ve aynı bakanın bu eğitim yılının başında öğretmenlerin üç ay tatil yaptığını söyleyerek bir anlamda daha çok yattıklarını ima ettiğini belirtti.

Çakmak, “ Öğretmenlere il içi ve il dışı rotasyon bakanların dillerinde dolaşıp duruyor ve bu konuda Düzce millet vekili Osman Çakır, Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı’nda öğretmene il içi rotasyon ısrarıyla karar çıkmasını sağlıyor. Kimi devlet memurlarının maaşlarında iyileştirme yapılırken öğretmenler yok sayılıyor ve kamu çalışanları arasında en düşük maaş alan kesim içinde.” Dedi.

Bu olumsuz gelişmelerin temelinde eğitime çarpık bakış açısı olduğunu iddia eden Çakmak, Son yıllarda sınavlarda başarının eğitimin tek amacı haline getirildiğini belirtti. Çakmak, “Öğretmen; ülkemizin geleceğine sevdalı varlık. Öğretmen; her sabah buluştuğu pırıl pırıl masum bakışlarla tekrar tekrar arınan varlık. Öğretmen; sınıftaki çocuklarının geleceği üzerine hayaller kuran, heyecanlanan, her ders ilmek ilmek milletimizin aydınlık geleceğini dantel gibi şekillendiren varlık. Öğretmen; yaptığı iş -bilge gözüyle bakıldığında- hiçbir maddi değerle karşılanamayacak varlık. Öğretmen; tartışmasız bir şekilde eli öpülesi varlık.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN