Evde ders çalışmak yerine internet kafelere giderek zamanlarını bilgisayar oyunu oynayıp internette chat yaparak geçiren ilköğretim çağındaki öğrencilerin sayısının artması nedeniyle son yıllarda kamu kurumları tarafından tedbirler arttırıldı ancak sorunu ortadan kaldırmaya yetmedi. Düzce'de ilk kez 2006 yılında okuldan kaçıp ders saatini internet kafelerde geçiren öğrencilere karşı okul saatinde kafeye girişe sınırlama getirilmişti.

Dönemin Valisi Halil Nimetoğlu, alınan karara ilişkin yaptığı açıklamada velilere de büyük görev düştüğünü, “Kısıtlama çözüm olamaz. Ebeveynler, çocuklarının yaptığı her şeyden haberdar olmak zorunda” sözleriyle dile getirmişti.

Ancak tedbirler ve kısıtlamalara karşın Düzce'deki bir çok internet cafe ve oyun salonunda özellikle ilköğretim çağındaki çocukların fazlalığı dikkat çekiyor. Yeni eğitim-öğretim yılına 1 gün gibi bir süre kala okul için son hazırlıklarını yapması gereken öğrencilerden bazılarının vaktini oyun salonlarında geçirmesi durumun ciddiyetini adeta gözler önüne seriyor.

Görüşlerini aldığımız bazı veliler, çocuklarını eğitim döneminde olabildiğince internet cafe ve oyun salonlarından uzak tutumaya çalıştıklarını vurgularken öğrencilerin okuldan kaçıp vaktini internet kafelerde geçirmesini önlemek adına zabıta ekipleri tarafından denetim sıklaştırılması gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin internet nedeniyle derse odaklanamadığını savunan bazı veliler, tatil günleri dışında çocuklarını evlerindeki bilgisayarın başına oturtmadıklarını ifade etti. İnternet cafe ve oyun salonu sahiplerine de çağrıda bulunan veliler, ders saatleri içerisinde çocukları cafe ve salonlara almamalarını istedi. 

 Haber; R. BAL