Eğitim-İş İl Temsilcisi Zeki Bayram tarafından yapılan açıklamada, eğitim sisteminin kuralsız ve keyfi bir şekilde idare edildiği savunularak,Bilgi İlköğretim Okulu'nda yaşanan müdürün görevden alınma olayının gerçek nedeninin araştırıldığı kaydedildi. Açıklama da şu sözlere yer verildi:

“ Sayın Milli Eğitim Müdürü'nün Hiçbir haklı gerekçe göstermeden resmi bir yazıyla çocuğun kaydını Bilgi İiköğretim Okulu'na aldırmaya çalışması ile kendi koyduğu kuralları çiğnemiştir. Zira hangi bölgenin öğrencisinin hangi okula gideceği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Mayıs 2008 tarih ve 05-311/7645 sayılı yazılarında belirlenmiştir.”

yapılan açıklamada sorunlu öğrencinin okul değiştirmesinin sorunu çözmeyeceğine değinilerek, “Okul müdürüne ve okul aile birliği başkanına gösterilen davranış şekli, bir Milli Eğitim Müdürü'ne yakışmamıştır.” denildi. Başarılı bir okul müdürünün bu şekilde görevden uzaklaştırılmasını, okul öğretmenleri , öğrenci ve velilerine yapılan bir haksızlık olarak değerlendirildiği açıklamada, Vali Bülent Kılınç'ın olaya el koyması istenildi.

Sendika Mili Eğitim Müdürlüğü için Bakanlığın gerekli işlemleri yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.