1 Haziran'da başlayacak ve 9 Haziran’da sona erecek olan Ramazan Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, şehir dışına çıkmak için günler öncesinden biletlerini ayırttı.

Bayrama yaklaşık 15 gün olmasına rağmen, yoğun talep üzerine boş yer kalmayan otobüs firmalarında, açılan ek seferler de aynı gün doldu.

Tatil için biletini ayırtmayan vatandaşları üzen bu gelişmeyi sorduğumuz yetkililer, bayram önecsi son durumu Öncü Haber ile paylaştı.



“Çok büyük bir yoğunluk var”

Otobüs rezervasyonlarında son durum hakkında açıklamada bulunan bir seyahat firmasının müdürü Hikmet Küçük, şu ifadeleri kullandı.

“Bayramda çok büyük bir yoğunluk var. Ayın 29’undan başlayarak bayram sonrasına kadar tüm seferlerimiz dolu. Hatta ek servis bile açtık. Özellikle Trabzon bölgesine ve İstanbul’a ek servislerimiz var. Yoğunluk çok yüksek, vatandaşlarımız biletlerini bir an önce alsınlar. Biletlerini 10 gün öncesinden, dönüşlerini de 10 gün önceden çalışırlarsa hiçbir sıkıntı yaşamazlar. Biletlerini bir an önce almaya çalışsınlar.”



“İstanbul 60, Ankara 55 olacak”

Bilet fiyatları hakkında da bilgi veren Küçük şunları söyledi:

“Biletler bu güne kadar normal fiyatlardaydı. Ancak şu anda tüm bölgelerde olduğu gibi yüzde 20 ile 30 arasında bir artış var. İstanbul şu anda 55 lira ama bayramda 60 TL, Ankara’da 55 TL olacak. Yüzde 10 civarında bir artış olacak.”



“Uzun mesafelere şu an itibari ile yer kalmadı”

Bayram rezervasyonları hakkında bilgi veren bir diğer işletmeci Ömer Faruk Taş ise şunları kaydetti:

“Bayram rezervasyonlarında, biletler tükendi şu anda. Özellikle doğuya ve Karadeniz’e doluluk oranımız yüzde yüz. Ek seferler açılıyor, açıldığı gün doluyor. Sadece kısa mesafelerde yer bulunabiliyor ama uzun mesafelere şu an itibari ile yer kalmadı. Üniversitelerin dağılmasıyla beraber, ayın 26’sı ve Haziran’ın 2’si arasında şu anda yer yok.”



“Fiyatlara baya bir zam yapıldı”

Maliyetlerin arttığını dile getiren Taş, bilet fiyatlarına ilişkin olarak da bilgi vererek şu şekilde konuştu.

“Artan maliyetlerle beraber, bu sene fiyatlara baya bir zam yapıldı. Kısa mesafelerde insanları kendi araçları ile yolculu yapmak kurtarabiliyor ama uzun mesafelerde genel olarak otobüsü tercih ediyorlar. İstanbul şu an için Anadolu Yakası 55 lira, Avrupa Yakası 60 lira, Ankara ise 50 lira. Ankara’da herhangi bir değişiklik yok. Bayram için şehir dışına çıkacak olan vatandaşlar, doğrudan olmasa da, aktarmalı olarak bilet arayışına girsinler.”



Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: T.AKARSU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ