Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut, karla mücadelede kara yollarında yaşanan eksikliğin köylere hizmet götürmede aksamalara yol açtığını belirtti.
Özel İdarenin karla mücadele çalışmalarını değerlendiren Akbulut, şunları söyledi:
“ 3 gündür kar yağışı var. İlimizde 279 köy yolu var. Ekipman sıkıntımız var. 1 dozer, 1 kar püskürtme aracımız var. D-100 karayolunda yaşanan sıkıntı bizim köylere hizmet götürmemizi aksattı. Şuanda kapalı köy yolu en fazla Kaynaşlı ve Yığılca’da. Kaynaşlı’daki ekiplerin çoğu bolu dağı’nda. Burada kurumları eleştirmek bize düşmez. karayollarında eksikli bize düşmez. Ancak karayollarındaki eksiklikler köylere hizmet götürmemizi aksaktı.”
Özel idarenin araç parkında eksiklik olduğunu doğrulayan Akbulut, bu konunun siyasilerle Ankara’da yaptıkları ziyaretlerle gidereceklerini belirtti.
Akbulut, “ D-100 Karayolu üzerinde bulunan ve Ankara-İstanbul arasında bir yerde olmasına karşın kaynakların bölüşümünde gereken desteği alamadı. İl başkanı ve milletvekilleri ile yaptığımız görüşmelerde kaynakla ilgili sıkıntıları Ankara’ya giderek yapacağımız görüşmelerde kaynakla ilgili sıkıntılarla ilgili çalışma yapacağız.” diye konuştu.

Haber;S.KAŞKIR