Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet iddiası olduğunu dile getiren Eğitim-İş Sendikası Düzce İl Sekreteri Hüseyin Arslan, “AKP’nin sıcak para trafiği ile ayakta duran, üretimden uzak ve sahte verilerle kamuoyuna sunduğu “ekonomik başarılarının” asılsız olduğu anlaşılmıştır. Dedi.

 

 

Arslan, “Cumhuriyet tarihinin bu en büyük yolsuzluk ve rüşvet iddiası sonucunda, AKP’nin sıcak para trafiği ile ayakta duran, üretimden uzak ve sahte verilerle kamuoyuna sunduğu “ekonomik başarılarının” asılsız olduğu anlaşılmıştır. Böylece halkımız yoksullukla boğuşurken, yandaşlarını ihya etme çabası içinde olan AKP iktidarının yalan ve talana dayalı düzeni de çökmüştür.
İktidarın, Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile karşı karşıya kalmasının ardında her ne kadar Cemaat-AKP çekişmesi var gibi gösteriliyor olsa da aslında bu yaşananlar, vahşi kapitalizmin hizmetkârı olan AKP hükümetinin politikalarının yarattığı kokuşmuşluğun kaçınılmaz sonucudur. Bu aldatmacalar ülkemizin kaynaklarının uluslararası sermayeye peşkeş çekildiği gerçeğini örtemez.

 

Sebebi ne olursa olsun, ortada çok büyük bir pisliğin olduğuna en küçük kuşku yoktur. Garip-gurebanın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunma iddiasında olan iktidar, ortaya çıkan rüşvet, talan ve yolsuzlukların altında kalmıştır. Soruşturmayı yürüten savcı ve emniyet mensuplarına operasyon düzenleyerek olayın üzerini örtmeye çalışmaktadır. “ Dedi.

Arslan, Bakan çocuklarının gözaltına alındığı bu rüşvet ve yolsuzluk operasyonun ardından, Hükümetin ve Başbakan’ın derhal istifasını sunmasını istedi.


Arslan, “Eğitim-İş olarak artık patlayarak dışa vuran bu kokuşmuşluğa karşı “Hükümet istifa” söylemiyle tüm demokrasi güçlerini temiz Türkiye’nin kurulması yolunda birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.” Dedi.

Haber; G.KARDUZ