Gümüşova ilçe meydanında Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve bisiklet derneği üyesi yaklaşık 50 bisikletli tarafından karşılanan grup, burada kendilerine Düzce'ye ulaştırılmak üzere teslim edilen toprak ve Türk bayrağını öperek Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Akgün'e teslim etti.



Emaneti kendilerine ulaştırdıkları için sporculara teşekkür eden Akgün, "Selanik'ten alınan toprak, her ilin bir sonraki ile teslim etmesiyle Samsun'a kadar gidecek. Biz bu kapsamda Sakaryalı bisikletçilerden toprağı emanet olarak aldık. Düzceli bisikletliler olarak da bugün toprağı kent merkezine götüreceğiz, yarın da Bolulu bisikletçilere teslim edeceğiz" dedi.



Akgün, daha sonra bayrak ve toprağı öperek Düzceli sporculara teslim etti. Bisikletliler, bayrak ve toprağı diğer gruba iletmek üzere kent merkezine getirdi. 

Bisikletliler yarın, zorlu D-100 kara yolu Bolu Dağı etabını aşarak yaklaşık 55 kilometre pedal çevirerek Bolu'ya ulaşacak. Sporculara, emniyet güçleri ve sağlık personeli de eşlik ediyor.



Organizasyon

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümü çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı himayesinde Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyon, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğundaki törenle başlamıştı.

Organizasyon kapsamında Atatürk Evi'nden alınan toprak ve bayrak, Milli Mücadele'nin başladığı Samsun'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde takdim edilecek.(AA)





Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ