Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye genelinde başlattığı Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasına Düzce de katılıyor. Ekmek İsrafını Önlemek için esnaf odaları ortaklaşa bir çalışma başlattı. “Dünkü Ekmekte Tazedir” sloganıyla başlatılan proje ile ekmek israfının önüne geçilmesi planlanıyor. Ayrıca proje ile bir gün önceden kalan ekmekler 50 kuruşa satılacak.
DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce’de fırın sayısının fazla olduğunu vurgulayarak ekmek israfının bundan kaynaklandığını, yeni projenin Türkiye genelinde bir örnek olacağını belirtti.
Dünkü ekmekler 50 kuruşa satılacak
Kayıkçı, “DESOB ve Düzce Fırıncılar Odası olarak yürüteceğimiz bu eylem planında, Düzce’mizde faaliyet gösteren fırın sayısının fazla olması, bununla birlikte ürettikleri ekmeği de satış potansiyellerinin zaman zaman üzerinde üretmeleri nedeniyle, gün bitiminde ellerinde ekmek kalmaktadır ve bu ekmeklerde çöpe gitmektedir. Biz bu ekmekleri “Dünkü Ekmekte Tazedir” sloganıyla, Düzce Fırıncılar Odasının bu kampanyaya destek için satın alacağı araç ile Düzce’mizin muhtelif bölgelerinde halkımızın her kesimin ulaşabileceği şekilde maliyetinin de altında 50 kuruşa dağıtmayı planlıyoruz. Bu çalışmalarımıza Düzce Valimizin ve Belediye Başkanımızın da vereceği desteklerle ekmek israfının önüne geçmeye çalışacağız, bu uygulamamız Türkiye genelinde bir örnek teşkil edecektir.” Dedi.
Ekmek israfının önüne geçilecek
Düzce’de bulunan 60’a yakın fırının bir gün önceden kalan ekmekleri satacaklarını söyleyen Kayıkçı, Türkiye’ye örnek olacak bir uygulama olduğunu belirtti.
Kayıkçı, “Dünkü Ekmekte Tazedir” derken Düzce de Tünel Fırın yok, genelde hep kara fırın ekmeğidir. Bizim ekmeğimizi 3 ile 5 gün arasında dayanmaktadır. Bu yüzden biz Dünkü ekmeği 50 kuruşa satmayı ve Düzce genelinde ki 60’a yakın fırının fazladan olabilecek ekmeğini halkımızla buluşturmayı düşünüyoruz. Biz Düzce’de böyle bir kampanyayla Türkiye’ye örnek olacağımızı biliyoruz ve sadece belediyemizden destek istiyoruz. Biz taze ekmek satarak değil dünkü ekmeği satarak esnafın önüne geçmeden ekmek satışını gerçekleştirmek istiyoruz. “ diye konuştu.

Haber: S. YANAR