Kaymakçı köyü Çorak Mahallesi'nde, bir evin yanında bulunan elektrik direğinin altından duman çıkıyor. Mahalle sakinleri, yaklaşık bir yıldır toprak altından duman çıktığını, ancak son iki aydır daha çok farkedildiğini belirtiyor. Özellikle geceleri yoğunluğunu arttıran dumanın, sanki yangın çıkmışcasına çoğaldığını ifade eden mahalle sakinleri, dumanın oluşma nedenleri hakkında kendilerince yorumlar da bulunuyor.

Mahalleliler tarafından yaklaşık bir yıldır devam eden bu durum merakla ve şüpheyle gözlenirken, yetkililer tarafından tespitlerin yapılarak, topraktan neden duman çıktığının belirlenmesi isteniyor. Düzce'de yaşanılan iki büyük deprem sonrasında, herhangi bir değişik doğa olayında yapılan deprem habercisi yorumları,

Çorak Mahallesi'nde yaşanılan olay da da kendini gösteriyor. Toprak altından çıkan yoğun dumanı, acaba bir deprem habercisi mi şeklinde yorumlayan mahalle sakinleri, bir an önce nedenlerini öğrenerek rahatlamak istiyor. Dumanın, elektrik direğinden mi yoksa topraktan mı kaynaklandığı yetkililerin olaya el koyarak incelemesiyle belli olacak.