Düzce'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, günlük yaşamı bir kez daha olumsuz etkiledi. Karın geçit vermediği bir çok köyde yollar kapanırken, elektrik direkleri de yağıştan nasibini aldı.

Akçakoca'ya bağlı Balatlı ve Küpler köylerinde etkili kar yağışı nedeniyle elektrik direkleri hasar gördü. Direklerin devrilmesi sonucu kopan kablolar Balatlı Köyü Muhtarı Mehmet Çil tarafından güvenlik önlemi alınarak Kaymakamlığa bildirildi. Kaymakamlıkça görevlendirilen ekipler tarafından yollar acil olarak açılırken, SEDAŞ ekipleri de elektrik kablolarında gerekli onarım çalışmalarını yaparak, sorunu ortadan kaldırıldı.
Balatlı Köyü Muhtarı Çil, hem Kaymakamlık yetkililerine hem de SEDAŞ'a anında müdahaleden dolayı teşekkür etti.
Öte yandan Akçakoca Kaymakamlığı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre; ilçede 3 kepçe, 1 greyder ve 1 kar bıçaklı kamyon ile çalışmalar devam ediyor. Ekipler, yolların açık tutulması için gün boyu çalışmalarını sürdürüyor.

SEDAŞ: "Kar Alarmı" dikkate alındı
Düzce'de elektrik dağıtımından sorumlu olan SEDAŞ da müşterilerine "Yoğun kara karşı gerekli önlemlerin alındığı yönünde bir bilgilendirme yaptı. Kurumdan yapılan yazılı bilgilendirmede, meteorolojinin "Kar Alarmı"nın dikkate alındığı ve şebeke operasyon birimleri yanında tüm birimler için ilan edilen "Alarm Durumu"nun kaldırmadan çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Çalışmaların AFAD merkezleri ile işbirliğini içerisinde sürdürüğü belirtilerek, "SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) enerji kesintisi olmaması ve dağıtım sisteminde olası enerji kesintilerine anında müdahale için gerekli önlemlerini aldı. Vatandaşların sürekli elektrik ihtiyacının karşılanması, sanayi ve ticari faaliyetlerin de sürekliliğini sağlamak için göreve çağırdığı ekipleri ve araçları yanında, aldığı ek hizmetleriyle önlemlerini güçlendirdi. Tüm işletme bakım operasyon birimlerine, teyakkuzda olunması talimatını verdi. Görev alanı olan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde, şehir merkezlerinde ve ilçelerdeki Arıza Bakım ve Onarım hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi amacıyla ekiplerini, araç ve malzeme konusunda gerekli planlama ve organizasyonunu sağladı." denildi.