Mayıs ayının ilk haftasında yapılan belediye meclisi toplantıları sonucunda belediyenin mücavir alan sınırlarına dahil edilen 20 köy hakkında bugüne kadar hem siyasi hem de sivil toplum kuruluşlarından bazıları tepkilerini göstermiş, konu gündemdeki yerini uzun süre korumuştu. 20 köyün belediyenin hizmet alanına girmesinin nedenlerine dair kamuoyunda birçok spekülasyon dillendirilmişti.

Son açıklama Öztürk’ten olmuştu

Son olarak dün yazılı bir açıklama yapan Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, meclis kararından rahatsızlık duyduklarını belirterek Düzce Belediyesi’ne “Yanlış karardan dönün” çağrısında bulunmuştu.

Düzce Valiliği önderliğinde Ankara’da ilk kez yapılan Düzce Tanıtım Günleri’nde Düzce için konuşan Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in satır aralarındaki sözleri, köylerin mücavir alana alınmasına tepki gösterenlere adeta cevap oldu.

“Düzce’de bir gram yanlış bir şey yok”

Düzce’nin kentleşmede gösterdiği gelişmelere dair sözler sarf eden Başkan Keleş Düzce’nin planlı gelişen bir kent olduğu vurgulayarak ‘Bir gram yanlış bir şey yok‘ açıklamasında bulundu. Başkan Keleş konuyla ilgili olarak “Düzce, Türkiye’de ilk kez sanayileşmesini, tarımını, turizmini ve diğer alanlardaki çalışmalarını planlı yapıyor. Düzce’de bir gram sanayi kirliliği, gecekondulaşma bir gram yanlış bir durum yok. Şehrin tamamında planlı gelişiyoruz. Çevre, turizm, sanayi, alt ölçekli tüm planlarımızı bütünleştirdik.” Ifadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER