Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla 81 il ve 957 ilçede, sabah namazında anma programı düzenlendi.Düzce’de Cedidiye Camii’nde de sabah namazında Çanakkale şehitleri için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.


Sabah Namazına ve akabinde düzenlenen anma programına Düzce Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Müftüsü Selami Emen, Baro Başkanı Ali Dilber, İl Genel Sekreteri Muharrem Tozan, İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut, Ak Parti İl Başkan Vekili Okan Acar, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan, vatandaşlar ve çok satıya öğrenci de katıldı.
Programda, Kuran'ı Kerim'den ayetlerin okunmasının ardından tekbirler, tehliller ve salat ü selamlarla aziz şehitlerin ruhları şad edildi.  18 Mart sabahında tüm yurtta olduğu gibi Düzce de, şehitlerini rahmet ve minnetle andı.


Programa katılan Vali Ali Fidan, şunları söyledi:“Bugün bildiğiniz gibi Çanakkale zaferinin 100.yıldönümü onu idrak etmenin onurunu gururunu yaşıyoruz. Sabah namazında Düzcelilerle birlikte onları rahmetle andık. Kur-an’ ı Kerim okundu, dualar edildi. Tekrar bütün şehitlerimizi Vatanımız, bağımsızlığımız Ülkemiz için milletimiz için ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi bütün gazilerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. “Bayrakları bayrak, yapan üstündeki kandır. Uğruna ölen varsa vatandır” diyor şair… Bizde bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz.”

Belediye Başkanı Mehmet Keleş de şu ifadeleri kullandı: Bugün Çanakkale şehitlerimizin 100. Yıldönümünü kutluyoruz.

Farklı bir şekilde uyandık mesaiye. Sabah namazıyla başladık. Ve gece bitinceye kadar da bu program devam edecek. Öncelikle tabi ki şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Onlar can verdikleri için bugün huzurlu bir şekilde bu memlekette bu ülkede bu topraklarda yaşayabiliyoruz. Ruhları şad olsun . Bizlere de onları layık nesil olmayı Allah nasip etsin diyorum.


VATANDAŞA ÇANAKKALE MENÜSÜ İKRAM EDİLDİ

Çanakkale Şehitleri'ni anma programı kapsamında namaz sonrası vatandaşlara, Çanakkale'de vatanını savunmak için mücadele veren askerlerin yaşadıklarının hissedilmesi için "asker tayını" dağıtıldı. Çanakkale Savaşı’nda askerlerin yediği Çanakkale Menüsü olan çorba, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.



Şehit düşen askerlerin çoğunluğunun yaşlarının 13-20 arasında olduğu Çanakkale'de, Şehitleri Anma programına gençlerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

HABER;S.KAŞKIR