"19 Eylül 1921" Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e "Gazi"lik unvanı ve "Mareşal" rütbesi verildiği gün… Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz için bu önemli günde bir çok kesimden kutlama mesajları yapıldı.

VALİ SU: CENNET VATAN ONLARDAN EMANET


Vali Ali İhsan Su, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e ”Gazilik” unvanı ile “Mareşal” Rütbesinin verilişinin 93. yıl dönümünü ve “19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Su, Yüce milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, hür ve bağımsız yaşamasını sağlamıştır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız bizim için daima ilham ve gurur kaynağı olmuştur. Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. “dedi.


KELEŞ: BÜYÜKLERİMİZ BAŞ TACI PROJESİ


Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında " Bize düşen görev milli ruhumuzu yücelten gazilerimize hak ettiği hayatı sunmaktır." dedi ve "Büyüklerimiz Baştacımız" projesi adı altında sadece gaziler için değil, bütün yaşlı vatandaşlar için canla başla çalışacağına dikkat çekti.
Keleş, “Onlara hak ettiği hayatı sunabilmek için çalışacak, hem belediye başkanı olarak hem de gazilerimizin ve şehitlerimizin emaneti olan bu topraklarda yaşayan bir Türk evladı olarak sorumluluğumu yerine getireceğim. Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı Verilmesinin Yıl Dönümü ve Gaziler Günü'nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimize şahsım ve Yüce Türk Milleti adına şükranlarımı sunuyorum." İfadelerine yer verdi.


KAŞIKOĞLU: HEPİMİZ İÇİN MİLLİ BİR VAZİFE


Ak Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun Gaziler Günü Mesajında bu toprakların aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakârca çabaları neticesinde vatan kılındığını; ay yıldızlı bayrağımızın, yine onlar sayesinde bu mukaddes vatan üzerinde özgürce ve gururla dalgalandığını söyledi. Kaşıkoğlu, “Unutulmamalıdır ki, tarihimizin en görkemli medeniyeti Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi gibi gazilerin attığı temeller üzerinde yükselmiştir. Aynı şekilde, Cumhuriyetimiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Gazi’ unvanıyla onurlandırılan Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur. Bu bakımdan, şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, medeniyetimizi daha da ileri seviyelere yükseltmek, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak da hepimiz için milli bir vazife olmalıdır.” şeklinde konuştu.


İZGİN: HER ZAMAN MİNNET DUYMALIYIZ


CHP Düzce İl Sekreteri Mustafa İzgin, mesajında ifadelere yer verdi:


“Bağımsızlık savaşımızın ardından kurtarılan yurdumuz ve kurulan Cumhuriyetimiz, Büyük önder Atatürk başta olmak üzere büyük bir yurt sevgisiyle, yaşamını ülkesine adayan kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Ulusumuzun kurtuluşunda içte ve dışta hayatı pahasına mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren gazilerimizin onuruna ve hak ettikleri şekilde yaşam haklarına sahip olmaları adına gereken bütün mücadeleyi vermek, sosyal ve ekonomik durumlarının yeniden gözden geçirmek, sahip çıkmak ve onlara her zaman minnet duymak, ulusumuzun geçmişine bağlılığının ifadesidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete ulaşan kahraman şehit ve gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve şükran ile anıyoruz.”


DANIŞMAZ: CESARETİN VE KARARLILIĞIN TİMSALİ


“İftihar edilecek bir fedakarlıkla, yaşadığımız topraklara göz dikmiş hainlere aman vermeyen, canlarından dahi vazgeçmeyi göze almış olan gazilerimizle ne kadar övünsek azdır.” diyen MHP Düzce İl Başkanı Abdullah Danışmaz, “Bilinmelidir ki bugün tolerans, hoşgörü, af, barış, demokratik açılım gibi kavramlar eşliğinde yürütülen ayrışma ve bölünmeye giden tehlikeli sürecin, dün ve bugün yapılan vatan mücadelelerinin mehabetini asla kaybettirmeye gücü yetmeyecektir. Hali hazırda, aralarında bir uzvundan mahrum olarak hayatlarını sürdüren birçok vatan evladıyla birlikte, vefanın, cesaretin ve kararlılığın timsali olan gazilerimizin bu müstesna gününü kutluyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet dilerken hayatta olanların hepsine sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür diliyorum" ifadesini kullandı.


ŞERİFOĞLU: CUMHURİYETİMİZİN ONURLU SEMBOLLERİ


Düzce Üniversitesi rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise mesajında, Vatanın bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumak için, canlarını hiçe sayarak cepheden cepheye koşan gazilerimiz, ortaya koydukları kahramanlıklarla Cumhuriyetimizin onurlu sembolleri olmuşlardır. Milletimizin bağımsızlığını canı pahasına korumayı ilke edinen gazilerimizin anıldığı bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize Allah’tan uzun ömür niyaz ediyor ve minnetle anıyoruz.” İfadesini kullandı.


ÇAKMAK: EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ


19 Eylül Gaziler Günü hakkında açıklamalarda bulunan MÜSİAD Düzce Temsilcisi İsmail Çakmak; “Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içinde aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.” Dedi.

 

Haber: S. Kaşkır