Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de iktidarla muhalefeti karşı-karşıya getiren  emeklinin durumu, konumu ve sorunları bir türlü gündemden düşmüyor. Emeklinin içinde bulunduğu şartları ve beklentileriyle ilgili yaptığımız küçük bir araştırmada önemli ipuçları yakaladık.Her emekli farklı düşünüyor ve farklı formüller üretiyor.

Kimi emekli olaya  maddi değil manevi olarak bakıyor. Maaaşı değil huzuru arıyor. "Yunanistan'a benzersek" diyenlerinde oluşu, hala 12 Eylül darbesi'nden önceki anarşik olayları unutmadıklarını gösteriyor. Muhalefete güvenmediklerini söyleyenlerin "kaynak" talepleri ve "proje" istekleri dikkat çekerken, her emeklinin ciddi anlamda kafasının karışık olduğu görülüyor.

Emekli olduktan sonra çalışanların maaşlarından "kesinti" yapılmasına ciddi anlamda "tepki gösterdikleri" görülürken, bazı emeklilerin; toplu para almak için emekli olduğu ancak aldıkları emekli maaşının yetmemesi üzerine yeniden çalışmayı tercih ettikleri görülüyor.İşin doğrusu emekliye bir mikrofon uzattık, bir ah değil çok vahh"la karşılaştık.işte emekliden arta kalan manzaralar.

Her halükarda emekli, emekli olduktan sonra da çalışmak zorunda hissediyor kendisini..Çünkü tek maaş emekliye yetmiyor.İktidarla muhalefetin birbirleriyle girdikleri söz düellosu da hiçbirinin umurunda değil."Emekli isyanını ve çığlığını şimdilik içine gömerek hayata bağlanmaya ve ayakta durmaya çalışıyor."

Haber:E.TAYHAN