Tüm İşçi Emekliler Derneği Düzce Şube Başkanı Feridun Alganoğlu, 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada emeklilerin ekonomik sıkıntılarına dikkat çekti.
Emekliler gününün ve gelecek günlerin emeklilere sağlık, mutluluk huzur getirmesini dileyen Alganoğlu, “Her yıl olduğu gibi 2012 yılı emekliler gününü ekonomik sıkıntılar içinde geçiriyoruz.” Dedi.
Tüm emeklilerin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Alganoğlu, “ Çalışırken emeklilik dönemi, huzurlu geçmesini düşündüğümüz en tatlı hayallerimizden biri idi. Bu huzuru hiçbir zaman bulamadık, emekli dul ve yetimlerin aldıkları maaşla giderlerini karşılamakta güçlük çekmektedir.” Şeklinde konuştu.
Emeklilerin sorunlarına değinen Alganoğlu, emeklilere sağlanan sağlık hizmetlerinin arttırılması gerektiğini savundu.

Alganoğlu, “Derneğimizin uzun zamandır uğraşları neticesi tüm emeklerimizi kapsamasa da adı intibak olan bir iyileştirme hükümetimiz tarafından yapılmıştır. İntibakların 2013 yılı ocak ayı maaşlarına yansıyacağını umut ediyoruz. Diğer yandan sağlık hizmetine en çok yaşlılıkta ihtiyaç duyulmaktadır.   Sağlıkta katkı payı muayene ve tedavi farkı düşünmeden hastaneye gidebileceğiz günleri ümit ediyoruz. Geçim sıkıntısından kurtulup refah ve huzurlu kutlayacağımız emekli günün sabırsızlıkla bekliyoruz.  Emekliler gününü ve emekliler haftasını sorunlara çözüm getirmesini için bir vesile olmasını umut ediyoruz.” Diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR