8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan Tüm İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Feridun Alganoğlu, kadınların önemini vurgulayarak, Atatürk’ün bir sözünü hatırlattı ve “Büyük başarılar, kıymetli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur.” Dedi.
Cennet annelerin ayağı altındadır
Alganoğlu, “Cumhuriyetimizin kuruluşunda yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Yüce dinimiz İslam’ın insanlığa getirdiği ilahi mesajın özünde yer alan temel değerlerden biride kadın hakkıdır “Cennet annelerin ayağı altındadır.” Diyen Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) kadına hak etmiş olduğu değeri vermiştir. Türk milleti olarak tarih sahnesine çıktığımız günden bu yana kadınlarımız, toplumun her kesiminde kendini göstermiştir. Bugün bizler Zübeyde Hanım’ın, Nene Hatun’un, Kara Fatma’nın ve şerife Bacı’nın evlatları olarak onların bu vatan için nelere göğüs gerdiklerinin bilincindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “ Büyük başarılar, kıymetli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur.” Ne mutlu bir Atatürk yetiştiren, Ne mutlu vatanı için cephede erinin yanında yer alan. Ne mutlu evladının, eşinin sağlığı için organını verebilen Türk kadınına. “ diye konuştu.
Kadınlara hak ettiği değeri vermeyi görev edinmekteyiz
Alganoğlu, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği olarak kadınları göklere yükseltmeyi ve onlara hak ettikleri değeri vermeyi bir görev bildiklerini söyledi. 
Alganoğlu , “Biz Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği olarak kadınlarımızı göklere yükseltmeyi ve onlara hak ettikleri değeri vermeyi bir görev bilmekteyiz. Dünya Kadınlar Günü, artık Türkiye’de de kutlanan Sevgililer Günü gibi, kadınlara narin bir çiçek gibi, kırılmaması gereken bir biblo gibi davranılan, çiçek çikolata hediye edilen bir gün değil, her gün saygı ve sevgi ile davranılması gereken Dünya Kadınlar Günü, pembe patiklerle doğan her varlık için değil, emekçi, amaçlarına ulaşmak için çaba veren, çalışan kadınlar için bir gün. Bugün bahardır, mutfağın da evlatlarına yemek pişiren annelerimizin tarlasına orak sallayan, fabrika da tütün saran onurlu şerefli kadınlarımızın sevinçli günüdür. Tüm kadınların, kadınlar gününü kutlar, kadınların nezdinde Annemi rahmetle anar, eşime saygı ve sevgilerimi sunarım.” Diye belirtti.

Haber: S. YANAR