1 Mayıs işçi bayramını kutlayan Tüm Emek-Der Şube Başkanı Feridun Alganoğlu, emeklilerin aldığı maaşların az olduğuna değinerek, emeklilerin özel hastanelere gitmek zorunda bırakıldıkları için buna zemin hazırlayanları protesto ettiklerini dile getirdi.

 

Alganoğlu, “Emekliye açık sınırı altında emekli aylığını layık gören, emekliye milli gelirden refah payı vermeyen, İşçi ve Bağ-Kur emekli aylıklarını her dönem reel kayba uğratan, sağlığı paralı hale getiren. Devlet ve Üniversite hastanelerinde uzun tahlil ve görüntüleme randevularıyla emekliyi özel hastanelere gitme zorunda bırakarak, emekliye ve de sosyal güvenliğe daha fazla maddi yük getirilmesine, sosyal güvenliğin her gün kötüye gitmesine zemin hazırlayan siyaseti ve görüşü protesto ediyoruz. Sağlık hizmeti daha çok yaşlı insanların ihtiyaç duyduğu bir hizmettir. İstediğimiz 25-30 yıl ödediğimiz primin karşılığı hakkımız olan sağlık hizmetini alabilmek, katkı payından muaf tutulmak, SGK’ya prim ödemeyenle aynı tutulmak.” Dedi.

 

Sağlığın paralı oldukça hastaların ve hastalıkların artmakta olduğunu vurgulayan Alganoğlu, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmeleri için prime dayalı emekli aylığı istediklerini dile getirdi.

 

Alganoğlu, “Sağlığın paralı oldukça hasta ve hastalıklar artmakta. Tüm emekliyi kapsayacak farklı aylık bağlama oranlarından meydana gelen farklılıkları düzeltecek, eşit prime ve eşit hizmete eşit aylık düzenleyecek intibak yasasının bir an önce çıkartılması. Kimseye muhtaç olmadan insanca yaşayabileceğimiz hizmet ve prime dayalı bir emekli aylığı istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Haber: S. YANAR