Edinilen bilgilere göre, Türkiye Emekliler Derneği Anayasa değişikliği paketi çalışmalarında dikkate alınmak üzere Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e taleplerini içeren birer mektup gönderdi.
Dernek Genel Başkanı Kazım Ergün imzası ile gönderilen mektupta, demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan sivil toplum kuruluşları ile sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması için atılacak her türlü adımın, gönülden destekleneceği vurgulandı.
"Yakalanan bu tarihi fırsatla, emeklilerimiz için de yıllardır talep ettiğimiz sendika hakkının tanınması en doğru yaklaşım olacaktır.
AB ülkelerinde örneklerine sıkça rastladığımız şekliyle, ülkemizde de emeklilerimiz için sendika hakkı tanınması öncelikli taleplerimiz arasında yer almaktadır. Bu sorunumuzun çözümü de çok zor değildir.
Anayasamızın 51. Maddesi'nde yer alan 'işçiler ve işverenler' ifadesine 'emekliler' ifadesinin eklenmesiyle bu sorun da çözülebilecektir.
Türkiye Emekliler Derneğimiz, içeriğinde daha fazla demokrasi olduğunu hissettiğimiz bir Anayasa değişikliği paketine gereken desteği verecek, örgütlenme özgürlüğü önündeki sınırlamaların kaldırılması için atılan adımların arkasında olacaktır dedi."